Ексклюзиви
середа, 10 березня 2010 07:55

Дрогобич засипало снігом

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У ніч проти суботи в Дрогобицькому районі на Львівщині були великі снігопади. Зранку на вулицях райцентру лежало півметра снігу. У Дрогобичі зупинився рух автомобілів. Увесь день комунальники та рятувальники розчищали дороги.

На околицях замети були по коліна. Городяни самі чистили дахи. Надворі -17°С.

— Сніг падав усю п"ятницю до восьмої ранку суботи. У Дрогобицькому районі до сіл Довге Гірське, Нагуєвичі, Биків та ще кількох не було проїзду. Розчищали сніг близько 300 рятувальників, — каже Павло Василенко з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

— Мій друг Ігор їхав до тещі своїм "ланосом" у Пустомити. На виїзді з Дрогобича застряв. Подзвонив мені зранку, сказав брати лопату і йти його відкопувати. За 10 хвилин розчистили кучугурку. Та Ігор до тещі вже не їхав, побоявся заметів. Ми жартували, що він єдиний, кому негода помогла. Багато людей узагалі залишали машини вдома, — розказує "ГПУ" місцевий 22-річний Артур Шептицький. — У п"ятницю зранку на вихідні до мене приїхала дівчина зі Львова. Була взута в легенькі кросівки. Навіть не виходили погуляти. Передивилися за вихідні всі нові фільми.

Згідно з даними МНС, з восьмої вечора 5 березня і до восьмої ранку 6-го у Дрогобицькому, Стрийському та Турківському районах Львівщини випало до 13 мм опадів. Шар снігу подекуди сягає 0,5 м завтовшки.

Зараз ви читаєте новину «Дрогобич засипало снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути