четвер, 05 червня 2008 07:11

Далекобійники два тижні стоять на митниці

Автор: фото: Андрій МАРІЄНКО
  Водії вантажівок миються на узбіччі з каністр. Їжу готують поміж машинами, сплять у кабінах
Водії вантажівок миються на узбіччі з каністр. Їжу готують поміж машинами, сплять у кабінах

Півтори сотні напівпричепів стоять на виїзді з Харкова біля митного терміналу "Пісочин". Далекобійники чекають в черзі більше двох тижнів, аби розмитнити товар. Серед них чимало водіїв із Європи.

— Що відбувається, хто його знає! Ніхто нікому не пояснює. Митниця не працює і не хоче працювати. Нас ніхто не оформляє. Стоїмо й чекаємо тут невідомо чого, а нам їхати треба, гроші заробляти, — каже Геннадій Волін з Іллічівська Одеської області. — Я вже другий тиждень тут загоряю!

Понад сотні напівпричепів стоять на терміналі та майже стільки ж поза ним. Мешкають далекобійники в машинах. Їжу готують поміж автівок на газових пальниках. Про протипожежну безпеку тут не йдеться.

— Я приїхав з Одеси. Ні брокерів, нікого. Вода закрита, туалетів немає. Спочатку хоча б туалет був, душ. Зараз ось у вихідні каністру води набрати — 10 гривень вимагають. Інакше не відкриють, — розповідає Василь Ждан. — Знаєте, скільки ми тут грошей уже проїли?

На митниці говорять, що машини стоять, бо власники товарів не погоджуються платити підвищену митну вартість вантажів. Окрім того, затримка з оформленням утворилася через нещодавню реструктуризацію.

— Було ліквідовано магістральну митницю. Із 1 травня всі підприємства, які там оформлялися, тепер мають проходити через Харківську митницю, — каже Олег Філоненко, начальник відділу митного оформлення N2. — Тепер ось з урахуванням тривалих свят відбулося таке скупчення.

Аби впоратися з напливом вантажів, обіцяють відкрити нове місце розмитнення — в селищі Васищево. Окрім того, збільшили штат працівників та час роботи митного відділу. Якщо найближчого тижня ситуація не зміниться, водії обіцяють перекрити київську трасу на в"їзді до Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійники два тижні стоять на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути