пʼятниця, 11 травня 2007 07:05

Аварію "Столичного експреса" спричинили залізничники

Чергову по станції Росава та електромеханіка дистанції колії Київ-Пасажирський слідство вважає головними винуватцями аварії "Столичного експреса" Дніпропетровськ — Київ.

— Підозрюваних уже затримали. Вони дали свідчення. Пояснили, чому так сталося. Слідчі провели відтворення, — розповідає керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерій Гелетей, 40 років.

За його словами, втручання в механізм переведення стрілки не пов"язане конкретно з рейсом Дніпропетровськ — Київ.

— Автоматика переводу залізничних стрілок зламалася на тій ділянці за тиждень до аварії. Працювала з перебоями. Замість того щоб повідомити про несправність, залізничники намагалися самотужки відремонтувати, — каже Гелетей. — Зрештою вирішили перемикнути стрілку мотузкою.

У прокуратурі Київської області, яка займається розслідуванням, поки що остаточних причин не називають. В "Укрзалізниці" також не дають коментарів.

Раніше йшлося про те, що аварію потяга хтось добре спланував. Начебто злочинець знає механізм роботи стрілок і намагався спрямувати експрес на колію, де стояла переповнена електричка.

За версією міністра транспорту та зв"язку Миколи Рудьковського, це був терористичний акт. Він пов"язує аварію з політичними подіями в Україні.

"Столичний експрес" зійшов із рейок минулої середи о 22.19. У поїзді їхали 510 пасажирів. Трьох госпіталізували — 11-річного хлопчика з травмою живота, чоловіка зі струсом мозку, жінку з ушкодженням нирки. Решту людей електричкою відправили у Київ. Постраждалим виплачують компенсацію у розмірі 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Аварію "Столичного експреса" спричинили залізничники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути