середа, 03 листопада 2010 05:00

Андрій Синьків збив шістьох підлітків

Андрій Синьків збив шістьох підлітків

19-річний Андрій Синьків налетів машиною "Фольксваґен Пассат" на групу підлітків у селі Білобожниця Чортківського району Тернопільщини. Роман Захаревич, 15 років, загинув. 14-річний Степан Лазар, 15-річні Ірина Суха та Вікторія Борейко, 17-річні Сергій Бойчук і Сергій Король у реанімації обласної дитячої лікарні.

Синьків живе у селі Косів Чортківського району. 31 жовтня близько 23.00 їхав із райцентру додому через Білобожницю. Тією ж дорогою зо 20 підлітків поверталися з бару.

—  Ішли проїжджою частиною, було темно, — розповідає Микола Лецкалюк з обласної Державтоінспекції. — Та основна причина аварії — все ж недосвідченість водія. 19 років — це ще не шофер. Не врахував, що їде населеним пунктом, не вибрав безпечну швидкість. Каже, що його засліпив зустрічний автомобіль.

Село Білобожниця — за 65 км від Тернополя. Там живуть 2,5 тис. людей. Селяни запевняють, що підлітки йшли узбіччям. Найбільше скалічилися ті, які були якнайдалі від дороги.

— Медики добиралися хвилин 40, — говорить Ярослав Греськів, 48 років, сільський голова Білобожниці. — Дітей спочатку забрали до Чорткова, потім до Тернополя. Наші люди кажуть, що той шофер гнав більше 100 кілометрів на годину, затормозив прямо в натовпі.

3 листопада Романа Захаревича поховали. Андрій Синьків приходив просити пробачення в його батьків.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Синьків збив шістьох підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути