понеділок, 16 лютого 2009 18:39

1400 гектарів лісів закладуть на Полтавщині

Через різке потепління на Полтавщині почали висаджувати ліс.

— Зазвичай починаємо в другій половині березня, — розповідає начальник обласного управління лісового господарства Олександр Яресько. — Якщо на 8 березня ще лежить сніг, то — з 1 квітня. Але ліс чим раніше посадиш, тим краще він приживеться. Нині хочемо впоратися за 10 днів. Ловимо сприятливий момент. На малородючих ґрунтах, які не придатні для сільського господарства, висаджуємо березу, сосну, дуби, клени, ясени.

Цього року на Полтавщині закладуть 1400 га нових лісів. 60% лісу висаджують  машинами, решту — вручну, за допомогою меча Колосова.

— До дерев"яної ручки приварено 40 сантиметрів одрубаного меча, — пояснює Олександр Яресько. — Щоб ним садити, треба мати навички. Мечем у землі роблять щілину, у неї ставлять сіянець. Ще мечем треба зробити такий рух, щоб не було повітряної пустоти. Тоді землю навколо притоптують ногами. Залучаємо школярів до посадки. Цього року в Кременчуцькому лісгоспі працюватимуть ув"язнені з колонії особливого режиму. Якусь копійку зароблять.

Зараз ви читаєте новину «1400 гектарів лісів закладуть на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути