пʼятниця, 14 квітня 2017 16:52

Відпочинок в Кирилівці - як не попастися на вудку шахраїв

За останні три роки популярність азовських курортів виросла в 2 рази. Туристичний потік перемістився в бік Бердянська та Арабатської стрілки. А самим відвідуваним курортом нинішнього року стала Кирилівка.

Як повідомляє сайт Azov.ua, зростання числа відпочиваючих привів до підвищення цін, адже кількість готелів і баз відпочинку майже не змінилося. На ринку з'явилася велика кількість нечистих на руку ділків і просто шахраїв, охочих заробити на відпочиваючих.

  Найбільш відвідуваним курортом 2016 року став Кирилівка.
Найбільш відвідуваним курортом 2016 року став Кирилівка.

Вибираємо місце проживання в Кирилівці - на що звернути увагу

На Азовському морі, як і в інших курортних регіонах України, туристам пропонують:

• Місця в санаторіях
• Номери в готелях або базах відпочинку
• Приватне житло або кімнати в квартирах

Туристи помилково вважають, що, бронюючи проживання в готелі або кімнату в санаторії вони мають справу з юридичною особою. А замовляючи житло в приватному секторі, вони домовляються з фізичною особою, власником нерухомості. У більшості випадків бронюванням займається посередник, а не власник або його представник.

Окремі апартаменти в готелях можуть належати приватним особам. Поселившись в такому номері відпочиваючі, як правило, не можуть користуватися всіма послугами комплексу нарівні з іншими клієнтами. Вони отримують лише можливість проживання, а за харчування, паркування, розваги доведеться доплачувати окремо.

Щоб забронювати номер в хорошому готелі, потрібно уважно вивчити інформацію про нього в мережі інтернет. Подивіться фотографії, почитайте відгуки, знайдіть розташування готелю на карті. Сучасні технології дозволяють навіть зробити віртуальний тур в Кирилівку по територіях баз відпочинку.

Як працюють "сірі" туроператори

На дрібних сайтах, присвячених відпочинку на Азовському морі і на загальних дошках оголошень ви зіткнетеся з так званими сірими продавцями турів. Самі вони не володіють нерухомістю в Кирилівці і не мають тісних зв'язків з хорошими готелями. Ці ділки збирають контакти потенційних клієнтів і намагаються продати їх бізнесменам, що здають приватні квартири або окремі кімнати в пансіонатах.

Для того, щоб конкурувати з чесними туроператорами і великими інтернет-ресурсами, "сірі" бізнесмени використовують найпростіший спосіб - знижують ціну. Коли їм вдається домовитися з клієнтом, починають пропонувати його власникам квартир. Тобто, не має ніякого значення, що вам пропонували, заселяти вас будуть в першу-ліпшу кімнату, господар якої погодився на вказану ціну.

Що роблять шахраї

Злочинці надходять ще простіше - беруть з вас завдаток і зникають. У кращому випадку, після оплати вас передадуть туроператору, який за свої послуги теж візьме комісійні.

Схема працює в такий спосіб. Ви знаходите "гаряче" оголошення з дуже низькою ціною в інтернеті або газеті. Телефонуйте за вказаним телефоном, де від вас вимагають гарантію заселення. Дають номер картки, на яку потрібно перевести гроші. Сума може бути зовсім невеликий, що дорівнює вартості одного дня проживання. Після того, як ви перевели гроші, шахрай зникає і вимикає свій телефон.

Як розпізнати недостовірну інформацію або обман

Вас повинна насторожувати така інформація в оголошенні:

• Наявність слів "терміново", "палаюче пропозицію" і подібних
• Ціна сильно нижче ринкової
• Квартира або апартаменти знаходиться в найпопулярнішому місці Кирилівки
• Вказано лише один мобільний номер телефону

Звичайно, жоден з перерахованих ознак безпосередньо не говорить про те, що оголошення подав шахрай. Але краще не ризикувати і довіряти тільки перевіреним великим ресурсів, які працюють на ринку багато років.

  Найбільш відвідуваним курортом 2016 року став Кирилівка.
Найбільш відвідуваним курортом 2016 року став Кирилівка.
Зараз ви читаєте новину «Відпочинок в Кирилівці - як не попастися на вудку шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути