неділя, 28 квітня 2024 18:05

Тури вихідного дня: шість міст України, які вражають весняною красою
6

В Україні є безліч місць, де варто побувати саме весною і насолодитись насиченими барвами та отримати незабутні приємні враження навіть у воєнний період.

Розповімо про шість міст, які варто відвідати весною у турі вихідного дня.

Чернівці

Автор: molbuk
  Чернівці
Чернівці

Можливо, це місто не стоїть першим пунктом у вашому плані подорожей, проте його неодмінно потрібно відвідати принаймні раз. Воно напрочуд красиве та може похвалитися вишуканою архітектурою та затишними, практично камерними вулицями.

Ну і як можна забути про візитівку Чернівців – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Можна дуже легко уявити, як у цій будівлі знімають фільми про Гаррі Поттера, адже будівля і справді вражає своїм виглядом.

Втім, цікаве місто не тільки цим - точно варто відвідати також гору Цецино - найвищу точку міста із ідеальним видом на нього, а також музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської. А якщо ви готові виїхати у область, не забудьте відвідати село Лужани - там навесні розквітають тисячі прекрасних тюльпанів.

Львів

Автор: gazeta.ua
  Львів
Львів

Ще один чудовий варіант для туру вихідного дня - відвідини Львова, міста з особливою атмосферою, міста кави, левів, джазу, дощу, шоколаду й терас. Усі ці невеличкі радощі життя, які встигли перерости у традиції для кожного львів'янина. Наостанок, місто, яким більш ніж пів тисячоріччя правили королі.

Доля тутешньої архітектури як і історії загалом не була простою: на одні падали літаки, інші обкрадали, треті розбирали на частини. Проте зрозуміло одне: на красу й пишність у Львові не скупилися. Саме тому в місті Лева приємно заблукати, адже навкруги, куди не подивись - найнесподіваніші будівлі з найприголомшливішими історіями.

Кам'янець-Подільський

Автор: .elenapuzatko
  Кам'янець-Подільський
Кам'янець-Подільський

Можливо, це одне з найбільш атмосферних міст України. Тут збереглося напрочуд багато пам'яток історії, тож можна вважати, що ви побуваєте у суцільному музеї під відкритим небом.

Можете відвідати і "знімальний майданчик". У місцевій фортеці знімали безліч історичних фільмів. Можна знайти у Кам'янець-Подільську і найстаріший в Україні міст під назвою Турецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уникнете натовпу і заощадите гроші: п'ять країн світу, в яких варто побувати

Ужгород

Автор: cosanostra
  Ужгород
Ужгород

Квітень - це найкращий час для відвідин Ужгорода - перш за все, через численні сакури, що розквітають на його вулицях. Втім, насолодитися там можна не тільки японською вишнею, але і тисячолітньою історією. Обов'язково варто відвідати Ужгородський замок, з внутрішнього подвір'я якого відкривається чудова панорама на місто.

Не забудьте і про ботанічний сад, який можна сміливо назвати окрасою Ужгорода. Там представлені унікальні види флори, що зібрані з усього світу - чого варті тільки 120 видів троянд!

Канів

Автор: kaniv.net
  Канів
Канів

Певно, чимало українців чули про Тарасову гору, але ось бували там точно не всі. Втім, це місце і місто точно варті того, щоб їх відвідати. Для того, щоб потрапити до меморіального комплексу, що розташований на горі, вам потрібно подолати 339 сходинок.

Звісно, це може бути непросто, але сходження точно того варте. Біля підніжжя пам'ятника Шевченку відкриється просто-таки приголомшливий вид на Дніпро.

Умань

Автор: pinterest
  Умань
Умань

Щороку до міста приїздять тисячі туристів, і щонайменше 500 тисяч з них - для того, щоб відвідати Софіївку. Це справді дивовижне місце, де можна насолодитися і красою природи, і творінням людських рук.

Софіївка займає 179,2 гектара, тож для того, щоб пройти її повністю, потрібно виділити цілий день. Тут можна побачити близько 3300 видів дерев та кущів, але на цьому все не закінчується! Парк відомий також і озерами, водоспадами, гротами та оригінальними альтанками і скульптурами.

Зараз важливо подорожувати Україною, щоб побачити усю її красу і величність.

Якщо звикли їхати до моря чи в гори, то варто ще й відвідати природні заповідники.

Під час війни є можливість побачити лише три.

Зараз ви читаєте новину «Тури вихідного дня: шість міст України, які вражають весняною красою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути