Ексклюзиви
пʼятниця, 09 січня 2009 20:05

У Таїланд виїздять заможні європейці

Живу я в Китаї років три вже. І от вирішила втекти ненадовго. Сучасний варіант: сів у літак — і куди очі. Нас занесло в Таїланд. Ми — це я і Руслана.

День перший — місто Бангкок. Ми відвідали королівський палац і прилеглі території. Це робиться раз і тільки для галочки. Більше мене туди не затягнеш. Палаци короля сяють золотом. Ми ледве не осліпли від тої краси. Розмальовані всіма кольорами веселки й оздоблені коштовним камінням храми, міфічні істоти і будди. Руслана потай робила фото. Тут фотографувати заборонено. Ми обоє пріли і кляли страшненькі на вигляд і дотик вбраннячка, які на нас натягли на вході, бо з оголеними кінцівками — ні-ні!

Тайський король — нарцис. Величезними фотографіями завішано всю країну. Профіль і анфас, безліч поз. Він — національний символ Таїланду. Король Рама IX після смерті стане Буддою. Відповідно, поки живий — він ніби і людина, і ні. Людина — бо в своїх промовах каже, що критика короля — це нормально. Мовляв, він такий же, як і всі, a всім властиво помилятися. А ні — бо коли хтось жене на монарха, це передбачає від трьох до 15 років в"язниці.

Під час відвідин палацу ми присіли відпочити — і були атаковані двома дівчатками в уніформах. Вони витягли диктофон і почали нас питати, що ми знаємо про буддизм. У них проект у школі: "Що знають іноземці про національну релігію Таїланду".

У той же день таксист завіз нас у "Гем Галері" — таких магазинів коштовного каміння в Таїланді як бруду. Таксистам за кожного привезеного туриста дають 5 л бензину. Руслана купила собі срібний браслет із п"ятьма топазами за 3000 бат — це приблизно $80.

На третій день ми взяли таксі до міста Патайя. Поселилися через дорогу до моря. Море солоне, Південно-Китайське ніби.

Першого ж дня нас знаходить Марк, 31 рік, з Уельсу. Він тут уже не вперше. Розповідає, що Патайя — світовий центр секс-туризму. Тут повно трансвеститів. Марк їх не любить.

Увечері він бере нас на екскурсію барами і клубами. У першому мініатюрному барі чоловік, ім"я якого я не пам"ятаю, розповідає, що його дід був українцем і що у всіх українців однакові очі — блакитні. Притуляє своє обличчя близько до мого і заглядає мені в очі.

Днями ми смажимося на сонці й досліджуємо денне життя. Араби на вулиці без церемоній: "Рус? Готель?". У мене спочатку вистачає терпіння відповідати англійською щось на кшталт: "Чи ти, козел такий-сякий, пропонуєш піти і переспати з тобою в готелі? Чи в тебе немає поваги до жінок? Чого в біса ви поважаєте тільки своїх жінок?!". Потім без церемоній — середній палець. Якщо я для них "Наташа", то вони для мене "осами".

Місцеві зазивали в магазині вправно володіють російською: "Привет, мадам! Такая красивая. Где купила платье?". Друга за величиною етнічна група Патайї — росіяни.

На пляжах такий собі мініатюрний мобільний супермаркет. Продавці носять їжу, одяг, пропонують масаж, манікюр-педикюр, тату, цяцьки. Біля самої води збирає мушлі 52-річна Лену — у неї сьогодні вихідний, раз на тиждень. Вона хоче приготувати щось смачне на обід чоловіку і донькам. Розповідає, що вона прибиральниця і не любить свою роботу. Але з чайовими отримує 15000 бат (майже $400). Багачка!

Патайя — світовий центр секс-туризму

Марк знайомить нас зі своїм другом на ім"я Девід. Йому 70 із гаком. Усе життя він був плавцем-рятувальником, урятував 13 людей. Десять років тому в нього померла дружина. Через деякий час він продав свій дім і "порш" в Уельсі й переїхав до Таїланду, щоб до того, як помре, насолодитися пивом, сонцем і сексом із місцевими жінками. Таких як він тут тисячі.

А мені все-таки кортить поговорити з трансвеститами. Мені дико і страшно. Але ми проходимо повз один із таких барів і зупиняємося. Трансвестити зазвичай високі, доволі гарні, з довгими кінцівками, вузькими стегнами, низьким хрипким голосом і яскраво вираженим "адамовим яблуком". Руслану найбільше цікавить, чи робили вони операцію зі зміни статі. Відповідають — ні, мовляв, операція для видалення чоловічого органа коштує 20 тис. бат. Щоб зробити груди треба 60 тис.

У той самий день Руслані виповнилося 24 роки, і ми замовили столик на трьох на кораблі. Кожна із восьми хостес на палубі була трансвеститом.

Святкування продовжилося в клубі, і того самого вечора я вперше розізлилася. У мене ніби спала туристично-байдужа пелена з очей і я побачила справжню ціну "відпочинку". Озирнулася й помітила, як прекрасна на вигляд тайка посміхається з відсутнім виглядом і танцює з гидким-бридким західняком. Уся економіка країни побудована на проституції. Мені стало гидко за матерів, що відпускають або спроваджують дочок на проституцію, за чоловіків. А ще згадала, як у якійсь тайській газеті прочитала: "Слава Будді за тайських жінок".

Зараз ви читаєте новину «У Таїланд виїздять заможні європейці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути