понеділок, 26 листопада 2012 18:27

Президент МОК підтримав збільшення дискваліфікації за допінг до чотирьох років

Президент МОК підтримав збільшення дискваліфікації за допінг до чотирьох років

Президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге підтримав ініціативу Всесвітнього антидопінгового агентства по збільшенню терміну дискваліфікації з двох до чотирьох років для спортсменів, спійманих на вживанні заборонених препаратів.

Раніше стало відомо, що ВАДА найближчим часом збирається розглянути можливість збільшення дискваліфікації за вживання допінгу. За задумом ВАДА, чотирирічну дискваліфікацію спортсмени можуть отримати за вживання анаболіків, гормонів росту, а також поширення допінгу серед інших атлетів.

"Ця пропозиція задовольняє нас. Ми підтримуємо посилення санкцій щодо, скажімо так, важких, сильнодіючих препаратів", - сказав Рогге.

Чиновники ВАДА планують внести цю поправку в нову редакцію антидопінгового кодексу, яка буде затверджена в наступному році. Очікується, що кодекс у новій версії набуде чинності з 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Президент МОК підтримав збільшення дискваліфікації за допінг до чотирьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути