вівторок, 20 листопада 2012 18:44

Термін дискваліфікації за допінг можуть збільшити вдвічі

Термін дискваліфікації за допінг можуть збільшити вдвічі

Президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Джон Фейхі заявив, що організація розгляне можливість збільшення дискваліфікації спортсменів за порушення антидопінгових правил з двох до чотирьох років.

Як повідомляє Sports.ru з посиланням на AP, обговорення ініціативи відбудеться у грудні, нові правки можуть бути схвалені протягом наступного року, але набудуть чинності не раніше 2015 року з новою редакцією Всесвітнього антидопінгового кодексу.

"Я впевнений, що дискваліфікація на чотири роки не буде суперечити чинним законам в будь-якій частині світу. Ми з розумом повинні підійти до цього питання і прийняти до уваги права людини. Немає сенсу вносити правки, які потім будуть оскаржувати в суді", - говорить Фейхі.

За задумом WADA, чотирирічну дискваліфікацію спортсмени можуть понести за вживання анаболіків, гормонів росту, а також поширення допінгу серед інших атлетів.

Зараз ви читаєте новину «Термін дискваліфікації за допінг можуть збільшити вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути