четвер, 16 серпня 2012 17:26

Ще один білоруський олімпієць попався на допінгу

Ще один білоруський олімпієць попався на допінгу

В організмі білоруського учасника Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні виявлений допінг. Його ім'я не називається, але мова йде не про медаліста Ігор. Про це повідомляє видання "Прессбол" з посиланням на БелаПАН. До складу білоруської делегації на Олімпіаду входило 173 атлета.

Цей випадок стане другим зі спортсменом з Білорусії, спійманим на допінгу під час лондонської Олімпіади. 13 серпня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував і позбавив золотої медалі штовхачку ядра Надію Остапчук.

Сама спортсменка заявила, що має намір оскаржити рішення МОК. На думку керівників білоруського спорту, олімпійські чиновники мстять Білорусії за те, що молотобоєць Вадим Дев'ятовський, дискваліфікований за допінг і позбавлений срібла Ігор-2008, зумів в Спортивному арбітражному суді довести свою невинність і повернути собі медаль.

Як приклад наводиться інший білоруський метальник молота Іван Тихон, який також зумів через суд повернути собі бронзу Ігор-2008. Перед стартом Олімпіади в Лондоні стало відомо, що Тихон дискваліфікований за результатами перевірки допінг-проби 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «Ще один білоруський олімпієць попався на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути