середа, 27 червня 2012 19:16

"Нехай той професор не лізе, куди не треба" - лікар збірної України

"Нехай той професор не лізе, куди не треба" - лікар збірної України
Леонід Миронов вказав німецькому професору його місце. Фото: donbass.ua

Лікар збірної України з футболу Леонід Миронов назвав нісенітницею висловлювання німецького лікаря Фріца Зоргеля про нібито вживання допінгу підопічними Олега Блохіна напередодні Євро-2012, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пан Фріц Зоргель з Нюрнберзького інституту біомедичних і фармацевтичних досліджень абсолютно не знає, що таке спортивна фармакологія, особливо футбольна медицина. Він не знає, що таке кодекс ВАДА (Всесвітнє антидопінгове агентство). Нехай він не лізе, куди не треба. Це повна нісенітниця", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Адже такі твердження можуть спровокувати скандал. Це замовна стаття. Там, де ми були, знаходиться шикарний бальнеологічний курорт з світовим ім'ям. Звичайно потрібно відмитися, підтримати реноме", - зазначив Миронов.

"Нехай професор скаже, чому отруївся лікар команди, тобто я, і лежав з температурою і інтоксикацією? Чому отруївся масажист? Він теж приймав допінг? У Олега Блохіна теж був розлад", - додав лікар збірної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гармашу довелося промивати шлунок" - лікар збірної України

Леонід Миронов також розповів, що напередодні турніру в рамках програми позатурнірних антидопінгових перевірок перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року в табір збірної Україні приїжджали офіцери УЄФА з допінг-контролю і взяли у 10 футболістів проби не тільки сечі, але і крові. "І всі проби дали негативний результат. А через два дні ми приїхали в Німеччину в цей нещасливий готель...", - сказав він.

27 червня ряд ЗМІ розповсюдили думку Зоргеля, який вважає, що харчове отруєння гравців збірної України напередодні товариського матчу з Туреччиною 5 червня є побічним ефектом вживання забороненого препарату.

Як повідомлялося, напередодні матчу з Туреччиною, який відбувся 5 червня в німецькому місті Інгольштадті, головний тренер збірної України Олег Блохін повідомив, що відразу десять його підопічних отруїлися.

7 червня лікар команди Леонід Миронов висловив припущення, що гравці збірної отруїлися, швидше за все, неякісним салатом в місцевому готелі.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай той професор не лізе, куди не треба" - лікар збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути