Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2012 15:27

Армстронгу доведеться повернути призові за перемоги на "Тур де Франс"

Армстронгу доведеться повернути призові за перемоги на "Тур де Франс"
З Армстронга хочуть збити кругленьку суму. Фото: afp.com

Ленс Армстронг, позбавлений семи титулів переможця "Тур де Франс" за вживання допінгу, повинен буде повернути призові, зароблені за свої перемоги. Про це заявив голова оргкомітету велобагатоденки "Тур де Франс" Крістіан Прюдомм. Сума призових грошей, які зажадали від Армстронга, становить приблизно чотири мільйони доларів. Про це пише американське видання New York Post.

Армстронг виграв "Тур де Франс" сім разів поспіль - з 1999 по 2005 роки. За даними Антидопінгового агентства США (USADA), в цей період велогонщик вживав і поширював допінг, а також змушував використовувати заборонені препарати партнерів по команді.

10 жовтня USADA оприлюднило докладну доповідь про допінгової схемою, центральною фігурою в якій був Армстронг. 22 жовтня президент Міжнародного союзу велосипедистів Пет Маккуейд заявив, що Армстронг буде позбавлений титулів переможця "Тур де Франс". Питання про повернення спортсменом призових, за словами Маккуейда, має бути вирішене окремо. Після виступу Маккуейд Армстронг видалив зі свого профайла в Twitter інформацію про перемоги на "Тур де Франс".

Як повідомляє ESPN, Армстронг може зіткнутися з фінансовими труднощами. Так, страхова компанія SCA Promotions зажадала назад 4,7 мільйона фунтів (7,5 мільйона доларів) бонусів, виплачених велогонщику. Крім того, від контракту з Армстронгом відмовилася компанія Nike.

Зараз ви читаєте новину «Армстронгу доведеться повернути призові за перемоги на "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути