понеділок, 22 жовтня 2012 17:33

Міжнародний союз велосипедистів погодився з дискваліфікацією Армстронга

Міжнародний союз велосипедистів погодився з дискваліфікацією Армстронга
Армстронга позбавили семи перемог на "Тур де Франс". Фото: afp.com

Американський велогонщик Ленс Армстронг позбавлений семи титулів переможця велобагатоденки "Тур де Франс", завойованих з 1999 по 2005 роки. Про це оголосив президент Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Пет Маккуейд, повідомляє сайт видання The Times, яке веде онлайн-трансляцію прес-конференції Маккуейд. Таким чином, UCI підтримав антидопінгове агентство США (USADA), звинувативши гонщика в застосуванні допінгу.

Армстронг довічно дискваліфікований. Маккуейд підкреслив, що американцеві "немає місця у велоспорті". Чи отримає хтось титули, виграні Армстронгом, вирішуватиме спеціальна комісія UCI.

Питання про позбавлення американця призових грошей, які він виграв за кар'єру, також буде вирішуватися окремо - 2 листопада на засіданні спеціального комітету. Маккуейд підкреслив, що це питання може вимагати зміни правил UCI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійський чемпіон заявив, що бачив, як Армстронг застосовував допінг

Маккуейд нагадав, що в 2005 році, коли він зайняв свою посаду, він заявив, що буде боротися з допінгом у велоспорті. Президент UCI зазначив, що в минулому багато велогонщики вживали заборонені препарати, але останнім часом цей вид спорту змінився. "У велоспорту є майбутнє", - підкреслив Маккуейд, який додав, що не збирається йти у відставку.

У серпні USADA звинуватило Армстронга у вживанні допінгу, рекомендувало позбавити його всіх титулів і довічно дискваліфікувати. Остаточне рішення у справі велогонщика повинен був прийняти UCI, який зажадав у USADA докази провини спортсмена.

10 жовтня USADA оприлюднило доповідь, в якій наводяться докази того, що Армстронг був центральною фігурою "найскладнішою, професійної та успішної допінгової програми, яку коли-небудь бачили в спорті". Докази USADA засновані на показаннях безлічі велогонщиків (в основному - колишніх партнерів Армстронга по команді), банківських рахунках і електронних листах. Зі змісту досьє випливає, що американець не тільки брав, але і поширював допінг, а також схиляв до використання заборонених препаратів інших велогонщиків.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний союз велосипедистів погодився з дискваліфікацією Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути