вівторок, 15 січня 2008 09:19

На проведення Олімпіади-2016 претендує сім міст

На проведення Олімпіади-2016 претендує сім міст

Міжнародний Олімпійський комітет 14 січня завершив прийом заявок від міст-претендентів на проведення літньої Олімпіади-2016, повідомляє AP.

Попередні заявки надійшли від семи претендентів: Баку (Азербайджан), Чикаго (США), Доха (Катар), Мадрид (Іспанія), Прага (Чехія), Ріо-де-Жанейро (Бразилія) і Токіо (Японія).

У червні 2008 року відбірковий комітет МОК підготує короткий список претендентів на Ігри, в якому залишаться п"ять міст. Місто-переможець буде оголошено 2 жовтня 2009 року на засіданні Міжнародного Олімпійського комітету в Копенгагені.

США востаннє приймали на своїй території літню Олімпіаду в 1996 році, коли Ігри відбулися в Атланті. Шанси на перемогу американської заявки експерти, за традицією, оцінюють високо. З великою часткою вірогідності, на думку експертів, у наступний етап боротьби за проведення Ігор вийде і Мадрид. Столиця Іспанії претендувала на Ігри-2012 року, дійшла до фіналу, але програла Лондону.

Ні Південна Америка, ні країни Ближнього Сходу жодного разу не обиралися як місце проведення Олімпіад. Проте і Ріо-де-Жанейро, і Доха були господарями найбільших міжнародних спортивних заходів, досвід організації і проведення яких, відзначають експерти, підвищує шанси цих міст на отримання Ігор-2016.

Токіо вже обирався місцем проведення Олімпіади в 1964 році, і Японія готова докласти всіх зусиль для того, щоб знову провести Ігри на своїй території.

Столиці Чехії і Азербайджану в боротьбі за Олімпіаду беруть участь уперше. Ігри поки жодного разу не проводилися ні на території країн колишнього СРСР (крім Олімпіади-80 у Москві), ні у Східній Європі.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «На проведення Олімпіади-2016 претендує сім міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути