пʼятниця, 25 червня 2010 17:51

Легкоатлети просять владу звільнити директора стадіону в Донецьку

Легкоатлети просять владу звільнити директора стадіону в Донецьку

Перед чемпіонатом України з легкої атлетики, який почнеться першого липня, спортсмени і тренери розповсюдили звернення з проханням позбавити їх від грубого директора регіонального спортивного комплексу "Олімпійський".

Провідні тренери з легкої атлетики та олімпійські чемпіони просять міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна зняти з роботи директора РСК "Олімпійський" Геннадія Степановича Каліщука. За невідповідність займаній посаді і хамство. Аналогічні листи легкоатлети направили до голови Донецької ОДА Анатолія Близнюка та інших чиновників.

В даний час директор стадіону звинувачується за статтею 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Другий рік його судять за те, що у квітні 2008 року під час футбольного матчу "Шахтар" (Донецьк) - "Металіст" (Харків) Геннадій Каліщук побив фотокореспондента "Укрінформу" Ігоря Ткаченка.

Каліщук наніс журналістові удар в голову, пошкодив фотокамеру вартістю більше 1500 доларів. З черепно-мозковою травмою журналіст провів на лікарняному ліжку більше місяця, однак на думку правоохоронців йому нанесли легкі тілесні ушкодження. Ткаченко - інвалід 2 групи, за півроку до побиття директор Геннадій Каліщук намагався зіштовхнути його зі сходів стадіону.

На рукоприкладство і грубість Геннадія Каліщука раніше скаржилися працівники стадіону, спортсмени та журналісти. Кореспонденти ЗМІ бачили, як він особисто роздавав ляпаси уболівальникам, які були напідпитку.

На останньому футбольному матчі, в день прощання "Шахтаря" з РСК "Олімпійський" футбольні фанати розмістили на трибунах банерні розтяжки, за допомогою яких висловили своє негативне ставлення до директора стадіону Геннадія Каліщука.

З чуток Каліщук користується високим заступництвом "регіональної" еліти. На посаду директора стадіону прийшов з торгівлі. У матеріалах кримінальної справи про побиття Ігоря Ткаченка є відомості про судимість Геннадія Каліщука.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Легкоатлети просять владу звільнити директора стадіону в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути