Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 12:04

"На роботі бувають напружені дні, а біг дозволяє переключитися й подолати втому"

Біг вважають однією з неформальних практик медитації. Цей вид спорту вимагає підвищеної концентрації і допомагає очистити думки. Під час пробіжки можна зосередитися на диханні та власних відчуттях. Після тренувань спортсмени помічають більшу здатність до роботи, навчання, прийняття рішень.

  Бізнес-партнерка з персоналу "МХП-Агрокряж" Катерина Талько
Бізнес-партнерка з персоналу "МХП-Агрокряж" Катерина Талько

Тренування з бігу допомагають перезавантажитись, урівноважити думки, додають тонусу та мотивують, розповіла Gazeta.ua бізнес-партнерка з персоналу "МХП-Агрокряж" Катерина Талько. Вона вже вдруге візьме участь у благодійному забігу "RUN 4 VICTORY".

Марафон відбудеться 30 червня у Вінниці. Забіг проводять спортивна спільнота "Характер" та Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос". Його організували спільно з Благодійним фондом "МХП-Громаді" за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Страховий партнер TAS Life.

"Моя історія з бігом розпочалася відтоді, як дізналася, що незабаром планують організувавати благодійні забіги. Вирішила також спробувати й почала тренуватися. Займаюся бігом близько року і вже взяла участь у марафоні, що проходив у Тернополі. Дуже надихнули на це колеги, які вже давно бігають. А також заступник голови правління МХП з агробізнесу Сергій Доброгорський, який є амбасодором компанії у цьому виді спорту", - розповіла Катерина Талько.

Починала тренування Катерина з невеликих дистанцій. Іноді було важко, тому пропускала тренування. Однак згодом біг увійшов у звичку. Під час свого першого благодійного марафону в Тернополі жінка подолала 2 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навчись бігати повільно" - як початківцю підготуватися до марафону

"Це були неймовірні відчуття. Для мене важливо не тільки те, що біг позитивно впливає на здоровʼя. Головна мотивація - допомога Збройним силам України. Можна задонатити певну суму й підтримати тих, хто щодня захищає державу на фронті. У Вінниці планую пробігти 5 кілометрів. Зараз продовжую тренування. Виходжу на пробіжки переважно після роботи три-чотири рази на тиждень", - говорить Катерина.

У рамках Ліги забігів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби ЗСУ

Бігає вулицею чи на стадіоні. Під час тренування долає близько 3 км. Любить пробіжки на самоті й переважно з музикою.

Початківцям Катерина Талько радить тренуватися регулярно.

"За рік помітила, що зʼявилося більше енергії й сили. Це почало ще більше мотивувати. На роботі бувають напружені дні, а біг дозволяє переключитися й подолати втому. Після початку тренувань покращилося загальне самопочуття. Тепер організм постійно в тонусі. Також після пробіжок покращується настрій", - додає вона.

  Другий марафон пройде у Вінниці 30 червня
Другий марафон пройде у Вінниці 30 червня

Лігу благодійних забігів "RUN 4 VICTORY" організовують з метою об'єднати зусилля бізнесу й громад у підтримці ЗСУ. Узяти участь в марафоні може кожен охочий. Для цього треба обрати дистанцію у 2, 5, 10, 21 км - і внести добровільний донат. Долучитися до забігу також можна онлайн.

Зібрані кошти під час марафонів передадуть на підтримку місцевих військових частин та ТрО міста. Зареєструватися на другий благодійний забіг можна ТУТ.

У рамках Ліги забігів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби ЗСУ. Перший марафон пройшов у Тернополі. У ньому взяли участь майже 400 дорослих та 100 дітей. Ще близько 100 людей підтримали забіг онлайн. Організатори зібрали 260 тис. грн, а компанія МХП подвоїла цю суму. Кошти передали 105-й бригаді ТрО міста Тернополя.

Другий марафон пройде у Вінниці 30 червня. Благодійні забіги "RUN 4 VICTORY" також заплановані у Черкасах і Ладижині Вінницької області.

Зараз ви читаєте новину «"На роботі бувають напружені дні, а біг дозволяє переключитися й подолати втому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути