неділя, 17 жовтня 2010 16:35

Костя Цзю підписав рукавичку для української бабусі

Костя Цзю підписав рукавичку для української бабусі
У неділю, 17 жовтня, в Україні дебютує проект "Ти — чемпіон" (початок о 21:30 на ТРК "Україна"). 13 українських боксерів боротимуться за один мільйон гривень.

У вівторок журналістів запросили на базу проекту. Екскурсію гостям провела колишня чемпіонка світу з боксу, а тепер віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова. Аліна вестиме "Ти — чемпіон" разом з виконавцем ролі боксера Артема Колчіна у фільмах "Бій з тінню" та "Бій з тінню 2: Реванш" Денисом Нікіфоровим та легендарним російським боксером Костею Цзю. Вести шоу також запрошували Віталія Кличка, але через зайнятість боксер відмовив.

- Був час, коли я думав погодитися чи ні, - каже журналістам Костя Цзю. - Мені запропонували вести шоу на початку року чи навіть у середині минулого. Ми вели переговори. У мене дуже насичений графік. Я живу в Австралії, у мене є багато проектів у Росії, тепер ще один додався в Україні. Фізично всюди встигати дуже важко, але ми знайшли час і можливість. Вирішальним фактором, який змусив мене сказати "так" став бокс. Це моє. У мене є шанс вийти на новий рівень для себе самого. Також це можливість відкрити боксерську школу свого імені в Україні. Ваша країна близька для мене. Тут я провів багато часу. Останній чемпіонат СРСР проходив в Україні. У Кончі-Заспі ми проводили збори. Також у мене є багато друзів в Україні.

- Як вас називають учасники проекту?

- Учасники проекту звертаються до мене по імені. Констянтин Борисович я тільки для сім'ї (сміється). Я не Констянтин Цзю, я Костя Цзю. Так мене називали всю боксерську кар'єру. Хай так буде і далі. Я ненавиджу коли до мене звертаються на "ви" і називають Констянтин Борисович. Хлопцям я сказав, що я "свій", я нормальний. Я дуже рідко не знаходжу мову з кимось. Тільки непрофесіоналізм викликає в мене невдоволення.

- Скільки часу ви проводите на зйомках шоу?

- На цей раз зйомки займуть у мене чотири дні, наступного разу - п'ять. У нас вийде 10 програм, а зйомки займуть десь 40-50 днів.

- Скільки триває ваш "робочий" день в Україні?

Сьогодні я встав о восьмій ранку, потренувався. О десятій виїхав на зйомки. Закінчаться зйомки о восьмій вечора. Думаю, повернуся в номер о десятій чи одинадцятій вечора.

- Вдалося погуляти Києвом?

- На жаль, ні. Сьогодні зйомки закінчаться о восьмій годині вечора. Я не нічна людина, люблю рано лягати спати.

- Українську кухню вже спробували?

- Сьогодні ми підемо в український ресторан. Це було моє побажання. Обов'язково спробуємо вареники різних видів, сало і борщ з пампухами. Горілка? Ні, режим горілки не дозволяє. Мені 41 рік. Хлопці, які беруть участь у проекті могли б бути моїми дітьми по віку. Я для них не тільки ведучий проекту, а й приклад для наслідування. Я маю бути у чудовій спортивній формі. Я собі не дозволяє алкоголь під час роботи.

- Українську мову розумієте?

- Мені дуже подобається слово "перукарня". Зовсім не схоже на російський відповідник "парекмахерская". Українську мову я розумію. У радянські часи багато спілкувався з хлопцями, які говорили українською.

Після спілкування з журналістами Цзю ще довго роздавав автографи. Костю навіть попросили розписатися на боксерській рукавичці для бабусі Тамари Анатоліївни. "Вона буде шокована, бабуся дуже вас любить" - не приховував радості хлопець.

"Я надіюсь шок буде хорошим. Бабуся боксом займається?" - поцікавився Костя Цзю.

"Ні, не займається, але обожнювала дивитися ваші бої."

Одного разу Костя Цзю дав 10 тисяч автографів. Після такого марафону боксера боліла голова, а от з рукою все було добре.
Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Костя Цзю підписав рукавичку для української бабусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути