вівторок, 15 серпня 2017 16:33

Капітан "Олімпіка" хоче обійти "Шахтар" у турнірній таблиці

Капітан "Олімпіка" хоче обійти "Шахтар" у турнірній таблиці
"На матч з "Шахтарем" будемо виходити з думкою про перемогу" - Заурі Махарадзе

Голкіпер і капітан "Олімпіка" Заурі Махарадзе розповів про підготовку команди до матчу 6-го туру прем'єр-ліги проти "Шахтаря".

Стартувала підготовка до "Шахтаря". Чим цей матч буде відрізнятися від всіх інших?

- Та власне нічим. Це такий же матч для нас, як і всі інші, тільки в суботу ми зіграємо з іншою командою. Ми спокійно готуємося до цього поєдинку, в своєму режимі. Нічого не змінюємо, чи то "Шахтар", чи то "Чорноморець". Так, розуміємо, що гратимемо з чинним чемпіоном, налаштовуємося психологічно.

Чи можна назвати цю дуель битвою лідерів, враховуючи турнірні позиції?

- Хто тут лідер, подивимося в кінці чемпіонату. Я б не став робити такі висновки після п'яти турів. Можна сказати, що ми гратимемо з лідерами, але називати нас лідерами поки ще рано, я вважаю.

Можливість обійти "Шахтар" в разі перемоги - додаткова мотивація? Чи хочете це зробити?

- Звичайно! У кожному матчі ми виходимо перемагати, незалежно від імені суперника. У тому числі і на матч з "Шахтарем" виходитимемо з думкою про перемогу. Тому з мотивацією у нас проблем не буде в будь-якому випадку.

Оборона "Олімпіка" не пропускає в чемпіонаті п'ять матчів поспіль. А ти особисто тримаєш ворота на замку чотири гри. Пропускав востаннє у грі якраз із "Шахтарем". За рахунок чого вдається так добре діяти біля своїх воріт, адже влітку захисна лінія серйозно змінила вигляд?

- У нас вся команда обороняється, і вся команда працює на атаку. Тут немає ніякого секрету. Ми намагаємося виконувати установку тренера, викладаємось на полі максимально. Це приносить результат. До того ж, нас підсилили кваліфіковані футболісти, які швидко влилися в колектив і стали частиною командного механізму.

Наскільки важливо для тебе не дозволити забити "Шахтареві" і продовжити серію?

- Завжди приємно грати на "нуль", у будь-якому матчі. Але ми ще жодного разу не закінчували матч із "Шахтарем", не пропускаючи. Звичайно, хочеться це зробити і продовжити "суху" серію. Але знову ж таки, для мене головне - перемога. Особиста статистика йде на другий план.

Минулого сезону "Олімпік" двічі відбирав очки у "Шахтаря". В чому секрет?

- Ми все робили правильно, добре оборонялися і показали позамежну самовіддачу. А біля воріт суперника змогли реалізувати ті моменти, які створювали. Нам вдавалося грамотно зіграти тактично, досконально вивчити суперника і нівелювати його сильні сторони. Все це і приносило результат.

Керівництво вже поставило мету на сезон? Бронза - реальна?

- Поки що рано говорити про це, адже ми зіграли тільки п'ять турів. Ми і минулого сезону займали третє місце під час чемпіонату. Дивитимемося далі, прагнутимемо до найвищих місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зоря" вперше перемогла в сезоні, "Шахтар" насилу приборкав "Олександрію"

Матч "Шахтар" - "Олімпік" пройде у Харкові на ОСК "Металіст" 19 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Капітан "Олімпіка" хоче обійти "Шахтар" у турнірній таблиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути