вівторок, 01 вересня 2009 22:39

"Було соромно дивитися на себе в дзеркало" - Дмитро Чигринський

"Було соромно дивитися на себе в дзеркало" - Дмитро Чигринський
Сьогодні, 1 вересня, збірна України провела відкрите тренування. Вже в суботу підопічні Михайличенка проведуть відбірний матч ЧС-2010 року проти Андорри. Гра пройде в Києві на стадіоні ім. Лобановського о 17:00.

На матч проти аутсайдера Олексій Олександрович викликав 22 футболістів. Новачками команди стали Андрій Ярмоленко з "Динамо" і Василь Кобін з "Шахтаря". Не отримав виклику у збірну Максим Калениченко. Дмитро Чигринський вперше приїхав у збірну як гравець "Барселони". У понеділок захисник підписав п"ятирічний контракт і був офіційно представлений вболівальникам.

- У "Барселоні" я пройшов серйозне медичне обстеження, яке тривало кілька годин. Після нього я відвідав тренування команди, де познайомився з гравцями, тренерським штабом, обслуговуючим персоналом, включно з лікарями та масажистами. Далі ми перейшли до офіційної частини і підписали всі документи. Після укладення контракту у мене була прес-конференція і презентація для вболівальників. Я вийшов на поле стадіону "Камп Ноу" і понабивав м"яча. Потім за традицією, яка існує в "Барселоні", відповів на 15 запитань для клубного телеканалу. Півторагодинної перерви мені вистачило, щоб освіжитися в номері та перекусити. Ввечером я відправився на матч "Барселони" зі "Спортінгом". Дуже радий, що мені вдалося вчасно повернутися в Україну. Добре, що історія з моїм переходом закінчилася. Тепер я хочу зосередитися на іграх збірної України, а не розпилюватися на інші речі. Для мене дуже важливо все це відкинути і з сьогоднішнього дня всю увагу сконцентрувати на збірній. Можливо ви очікуєте, що я буду танцювати від радості? Цього не буде (Сміється). Радий, що "Барселона" проявила наполегливість.

- На офіційному сайті "Барселони" була інформацію, що медики дуже пильно перевіряли вашу ногу?

- Чотири роки тому у мене було кілька рецидивів. Я три рази рвав передню поверхню бедра. У той час я вилетів десь на чотири місяці. Мою ногу переглядали на кількох машинах. Медики помітили рубець, але сказали, якщо за чотири роки нога мене не турбувала, то все нормально.

- Після медобстеження у "Барселоні" сказали, що в команду прийшов атлет?

- Сказали, що все добре. Цей момент з ногою єдиний, який викликав запитання.

- На презентації ви цілували емблему "Барселони". Не боїтеся гніву фанатів "Шахтаря"?

- "Шахтар" для мене був як сім"я. Частина мого серця залишилася з командою, а команда залишиться в моєму серці назавжди. Але я прийшов у велику команду і сподіваюся, що вона стане для мене новою сім"єю. Мене дуже вразила атмосфера в колективі і я хочу швидше стати його частиною.

- Ви вільно володієте англійською. Готувалися заздалегідь до переїзду закордон?

- Англійською я володію на побутовому рівні. Мій брат знає її досконало. Коли був малим, саме він мене підтягував.

- Очікували, що ваш приїзд викличе такий великий ажіотаж в Барселоні?

- Чесно кажучи, ні. Мені сказали, що в Каталонії так заведено і порадили звикати до цього. Не можу сказати, що шокований чи здивований, адже футбол для каталонців майже як релігія. Люди там з розуму сходять від "Барселони" і прихід нового гравця для них – це подія. Фанати пов"язують з новачками надії на нові трофеї та перемоги.

- Лапорта з вами спілкувався?

- Два дні тому я вечеряв разом з Лапортою та іншими керівниками клубу. Ми приємно провели вечір, згадали всі етапи переговорів. Президент жартома подякував мені за можливість познайомитися з такою великою і чудовою людиною як Ринат Ахметов.

- Вихід у футболці "Барселони" на "Камп Ноу" напевне вразив вас найбільше?

- Відзначити якийсь один епізод дуже важко, адже все було новим. Як я вже казав, стадіон я відвідав, щоб познайомитися з партнерами по команді. Поки вони тренувались, я стояв збоку і вже трохи призвичаївся. Тому коли виходив на презентацію, то морально був готовим. Після прес-конференції мені сказали вийти на поле і два рази набити м"яч. Був приємно враженим, коли побачив вболівальників на трибунах.

- Відчуваєте, що в команді вам намагаються створити максимальні умови для адаптації?

- Я розумію, в який я період прийшов. Команда вже пройшла збори і стартувала в чемпіонаті. Те що мені там створять – це одна справа. Багато залежить від мене самого, наскільки швидко мені вдасться інтегруватися. Каталонія – це специфічний регіон, де треба швидко вивчити мову. Команда інтренаціональна, але всі говорять іспанською, скажу більше – каталонською. Думаю, мені треба працювати не тільки на тренуваннях, але й швидко вивчити мову.

- Що вам сказав Ринат Ахметов на прощання?

- Він був задоволений. Все що ми відчуваємо, ми вже висловили один одному. Є тільки слова пошани і безмежної подяки за все, що він мені зробив і цей непростий період, який нам довелося пройти разом.

- На матчі "Барселони" ви сиділи поряд з Жозе Моурінью. Ви з ним спілкувалися?

- Про що ми могли говорити? В "Інтер" мене хотів забрати чи що?

- Відчуваєте себе зіркою європейського футболу?

- Я б не ставив так питання. Для мене нічого не змінилося. У кожного футболіста є амбіції, які він намагається реалізувати. Перехід в "Барселону" - це новий етап моєї кар"єри. А зірки є на небі (сміється). У футболі все по-іншому. Думаю, це також престиж і для мене, і для "Шахтаря", і України в цілому. Знову ж таки не хочеться, щоб піднімали весь цей ажіотаж. Адже збірній залишилося всього чотири кроки для здобуття путівки на ЧС-2010 і кожен крок дуже важливий і зараз потрібно сконцентруватися на справах збірної, а все інше не має значення. Тим більше, мені соромно за нашу попередню гру з Туреччиною.

- Поразка 0:3 від турків стала уроком?

- Сподіваюсь. Говорити можна все, що завгодно, але тільки ігри покажуть засвоїли ми урок чи ні. Гра була дуже невдалою. Всі бачили, що у команди не було ні духу, ні настрою. Ми безвольно програли туркам. Можна вибачити все, але за такі речі соромно перед самим собою. За ту гру було соромно в дзеркало дивитись.

- Матч проти Андорри можна вважати етапом підготовки до зустрічі з білорусами?

- В жодному разі. На Андорру будемо максимально налаштовуватися. З цією командою буде непросто, у нас є приклад Казахстану. На Білорусію сил також вистачить – ми ж професіонали.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Було соромно дивитися на себе в дзеркало" - Дмитро Чигринський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути