Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2009 18:35

За Чигринського "Барса" заплатила 25 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Albert Gea
  Дмитро Чигринський був офіційно оголошений гравцем ”Барселони” у понеділок, 31 серпня. Це останній день для здійснення трансферів у літнє міжсезоння
Дмитро Чигринський був офіційно оголошений гравцем ”Барселони” у понеділок, 31 серпня. Це останній день для здійснення трансферів у літнє міжсезоння

Захисник збірної України Дмитро Чигринський, 22 роки, перейшов із донецького "Шахтаря" до іспанської "Барселони". Футболіст уклав п"ятирічний контракт. Позавчора гравця офіційно представили вболівальникам.

Дмитро виступатиме під номером 21. Кажуть, аби вдягнути футболку клубного чемпіона Європи, він погодився на зменшення зарплатні: власник "Шахтаря" Рінат Ахметов платив йому 3 млн євро, а в "Барсі" спортсмен одержуватиме 1,1 млн. Однак Чигринський ці дані спростував.

31 серпня він був на трибунах під час стартового матчу своєї нової команди в чемпіонаті Іспанії. "Барселона" вдома перемогла хіхонський "Спортинг" — 3:0.

Інформація про зацікавленість переможця Ліги чемпіонів Чигринським з"явилася в травні. 26 липня президент "Барси" Лапорта прилетів до Донецька на переговори з Ахметовим. Але "Шахтар" не захотів відпускати ключового оборонця напередодні старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. Однак потім Ахметов передумав через три обставини. Перша: за підсумком протистояння з румунською "Тімішоарою" донеччани втратили шанси на вихід до групового турніру ліги. Друга: Чигринський грав гірше, ніж зазвичай, очевидно, не міг зосередитися через думки про "Барселону". Третя: наполегливе бажання її тренера Пепа Гвардіоли бачити Дмитра у своїй команді — навіть без можливості задіяти його в євросезоні 2009/10.

— Спочатку я був проти купівлі Чигринського, та ще й за такі гроші, — каже "ГПУ" Олександр Дяченко, 26 років, уболівальник "Барселони" з 1999 року. — Але потім змінив думку: Дмитро не дуже швидкісний, зате класно читає гру, володіє чудовим першим пасом. А саме це — слабке місце основних центральних захисників команди Піке та Пуйоля. Думаю, в парі з останнім Чигринський виглядатиме органічніше. А 25 мільйонів євро... Ну, за дефіциту класних захисників на ринку доводиться переплачувати.

Найгучніші переходи українських футболістів

1. Андрій Шевченко, тоді 22-річний, нападаючий ("Динамо"–"Мілан", Італія). Липень 1999 року, за 22 млн євро. У складі "Мілана" виграв Лігу чемпіонів, національний чемпіонат, став найкращим футболістом Європи-2004.

2. Дмитро Чигринський, 22 роки, центральний захисник ("Шахтар"–"Барселона", Іспанія). Серпень 2009 року, за 25 млн євро — стільки за українського футболіста ще не платили.

3. Андрій Воронін, 27 років, нападаючий ("Герта", Німеччина — "Ліверпуль", Англія). Липень 2007 року. Уродженець Одеси, який грав тільки в Німеччині, поповнив лави фіналіста Ліги чемпіонів безкоштовно.

4. Анатолій Тимощук, 30 років, опорний півзахисник ("Зеніт", Росія — "Баварія", Німеччина). Червень 2009 року, за 11млн євро.

5. Сергій Ребров, 26 років, нападаючий ("Динамо"–"Тоттенхем", Англія). Червень 2000 року, за 18 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «За Чигринського "Барса" заплатила 25 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути