Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2012 07:14

"Біцепсом пограй і сідниці підтягни" - у Києві пройшов Кубок з бодібілдингу
16

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

У неділю, 22 квітня у столиці пройшов Кубок Києва з бодібілдингу, фітнесу, бодіфітнесу та бікіні. Спортсмени індивідуально змагалися за право взяти участь у Кубку України, а командно - до готувалися чемпіонатів Європи.

У першій частині репортажу - змагання серед чоловіків.

Перші спортсмени почали збиратися в Будинку культури імені Корольова о 9-й ранку, хоча Кубок стартував о 14-й: проходили реєстрацію, розминалися, вкривали тіло гримом для бодібілдінгу та олією, дехто медитував або просто сидячи спав.

Один з учасників змагань на ім'я Олександр розповів, що вже п'ять років займається боділібдінгом.

"Почав з 17 років. Тоді дуже подобалися кіногерої-супермени. Чоловіки мають бути сильними, а коли ця сила поєднана з гарною статурою, пропорційними м'язами - взагалі супер", - сказав він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Олімпійський день у Києві: Слухали Табачника, розминалися з чемпіонами, бігали під дощем

За його словами, заборонених препаратів ніколи не вживав.

"Тому що "хімія" дає швидкий результат, але потім можна втратити здоров'я. До того ж на серйозних змаганнях перевіряють, чи бува не бавишся чимось забороненим. Якщо виявляють, можуть дати довічну дискваліфікацію. Кому це потрібно? Є тренер, голова на плечах і бажання працювати над собою - ось і все, що потрібно" - розповів Олександр.

Розпочався Кубок з виступу бодібілдерів-юніорів у вагових категоріях до 80 кілограмів та понад понад 80 кілограмів. Тут виступили, зокрема, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України Артем Брадов, чемпіон Європи Андрій Ярмола, чемпіон Запоріжжя Анатолій Сорокін та член збірної України харків'янин Віталій Вершинін.

За ними - бодібілдери до 85 кілограмів та понад 85 кілограмів. Далі відбулися змагання з класичного бодібілдингу: виступали чоловіки до 175 сантиметрів та понад 175 сантиметрів. Серед знаменитостей - фіналіст чемпіонату Європи, чемпіон України Сергій Горенков, призери українських змагань Геннадій Ткаченко, Амірбахман Ольфатманеш, Роман Білецький та В'ячеслав Волосов.

Тренери спортсменів підходили впритул до сцени і підказували, як краще позувати: "Біцепсом пограй і сідниці підтягни. Розкрийся, тобі ж тільки трохи напружитися - і ти як гора".

Завершилася "чоловіча частина" Кубку змаганнями з фітнесу, у яких взяв участь володар срібної медалі на Кубку світу, чемпіон України-2011 Федір Хашалов.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Збірна України виконала анти-завдання" - Юрій Гунько

Від самого початку змагань і до завершення зал був заповнений глядачами вщерть. Особливо активні жінки верещали під час виступів спортсменів. Деякі бодібілдери, у свою чергу, підморгували їм зі сцени.

"Це не чоловіки, а мрія - дуже красиві, м'язисті та сильні на вигляд. Так і хотілося помацати їх м'язи - мабуть, вони наче камінь. Але підходити після змагань не стану, лише покручуся перед очима - може, хтось помітить. Не дарма ж витрачала гроші на квиток та свій час у неділю ввечері. Мати такого чоловіка - це ж яка заздрість буде у подруг", - розповіла одна з глядачок на ім'я Олена.

Зараз ви читаєте новину «"Біцепсом пограй і сідниці підтягни" - у Києві пройшов Кубок з бодібілдингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути