понеділок, 21 листопада 2011 15:45

Найвідоміші атлети України демонстрували "Силу нації" і здоровий спосіб життя
9

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Протягом 18-20 листопада у Львові проходив фестиваль силових видів спорту "Сила нації".

Він відбувався у виставковому центрі "Шувар-Експо" на третьому поверсі. Спортсмени змагалися у армреслінгу, пауерліфтінгу, богатирському багатоборстві, важкій атлетиці та бодібілдингу.

"Я пауерліфтінгом уже сім років займаюся, - розповів учасник змагань Павло Козак. - До того займався контактними видами спорту. Але після травми хребта перейшов на силові. Маю майстра спорту міжнародного класу. Пауерліфтінгом займатися важко. Але тільки з матеріальної сторони. Наша країна його зовсім фінансово не стимулює. Спонсорів майже нема. Все спорядження самому потрібно купляти".

"Я от менеджером на державному підприємстві працюю. Отримую небагато. Та лише майка для пауерліфтінгу коштує 200 доларів. Без неї виступати на турнірі не дозволять. Про харчування взагалі мовчу. Кошти на нього великі потрібні. Тренуюся чотири рази в тиждень. По півтори-дві години",- зазначив він.

На фестиваль були запрошені найвідоміші атлети зі всієї України. На піднятій сцені посеред залу вони демонстрували перед публікою свої можливості.

Також під час фестивалю проводилася виставка спортивного харчування, одягу, обладнання, аксесуарів та фітнес-клубів міста.

"Сила нації" є перш за все рекламою здорового способу життя. А здорова кожна людина, то здорова уся нація. Тому мені дуже б хотілося, щоб фестиваль процвітав. І його відвідувало побільше людей", - сказав суддя змагань, майстер спорту міжнародного класу у важкій атлетиці Ігор Шемечко.

У майбутньому організатори планують зробити фестиваль українським аналогом американського спорт-шоу "Арнольд Класік".

Зараз ви читаєте новину «Найвідоміші атлети України демонстрували "Силу нації" і здоровий спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути