субота, 21 квітня 2012 18:23

Олімпійський день у Києві: Слухали Табачника, розминалися з чемпіонами, бігали під дощем
36

Конкурс графіті на Олімпійському дні у Києві
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Конкурс графіті на Олімпійському дні у Києві
Хто сказав, що на асфальті малюють лише діти?
Казкова тварина у лісі
Під час конкурсу малюнків на асфальті

Сьогодні у Києві на Майдані незалежності пройшов Олімпійський день. У заході взяли участь понад 1,5 тисячі любителів спорту.

Вже з 10-ї години ранку на головній площі столиці розпочалися вікторини, конкурси та ігри на олімпійську тематику.

Так, для охочих продемонструвати свою вправність у створенні графіті встановили два спеціальні бокси. Однак перебувати довго біля них було неможливо - запах фарби надто їдкий. Тож ті, хто залишав на боксах малюнки, вдягали марлеві пов'язки або респіратори. Крім того, цілу ділянку проїжджої частини Хрещатика виділили для малюнків на асфальті. Малювали переважно на олімпійську тематику, Євро-2012, або просто залишали назви своїх команд чи навчальних закладів. Автори найкращих малюнків отримали призи.

Тим часом поряд проходили ігри для тих, кому більше до вподоби фізичні вправи. Організатори запрошували по дві команди, учасники яких мали якнайшвидше пробігти із затиснутим між колінами м'ячем. Потім перейшли до ігор на екологічну тематику. Команди змагалися на влучність - хто накине найбільше обручів на палицю. При цьому організатори пояснили, що палиця - це ніби труба зі шкідливими викидами, а обруч - дощ, який завадить диму дістатися до неба. В останній грі діти змагалися, хто швидше перенесе воду з одного відерця в інше за допомогою водяного пістолета.

"Вода - дуже цінне джерело життя на землі, її треба берегти. Тож ви, наші шановні конкурсанти, маєте до неї ставитися так само бережно, як зараз - намагатися витратити щонайменше зайвих крапель", - пояснювали під час конкурсу організатори.

За годину відома українська легкоатлетка, призер Олімпійських ігор у потрійному стрибку Олена Говорова та головний редактор телеканалу "Хокей" Олександр Мащенко оголосили про початок розминки з олімпійцями. На сцену по черзі виходили призери Олімпійських та Юнацьких Олімпійських ігор Олена Садовнича, Анна Сорокіна, Роман Гонтюк, Георгій Зантарая та Олег Степко. Діти, які обступили сцену, намагалися повторювати вправи за спортсменами. Кожен олімпієць після свого "виступу" обирав того, хто, на його думку, найкраще розминався, і вручав пакунок з подарунками.

Близько 11.30 президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка відкривав Олімпійський день.

"Дякуємо, що завітали до нас на свято, залишайтесь такими ж активними, життєрадісними і спортивними", - побажав він учасникам.

Взяв слово і міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник - зачитав звернення президента Віктора Януковича.

По закінченні промов у небо пустили різнокольорові надувні кульки.

Після цього стартували легкоатлетичні пробіги. Перший з них був символічний. У ньому взяли участь, зокрема, Бубка та олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова із сином Сашком.

Призові ж пробіги були розподілені так: дошкільнята бігали 50 метрів, школярі 7-10 та 11-14 - 500 метрів, учні 17 років, студенти, аматори та ветерани спорту - 1 кілометр, люди з обмеженими можливостями - 500 метрів.

Кінець Олімпійського дня у Києві увінчався оголошенням переможців пробігів та врученням призів.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський день у Києві: Слухали Табачника, розминалися з чемпіонами, бігали під дощем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути