Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 13:13

Тротуар стадіону Олімпіади-2012 буде збирати енергію з людських кроків

Тротуар стадіону Олімпіади-2012 буде збирати енергію з людських кроків

Тротуар головного стадіону Олімпіади-2012 покриють плиткою, яка збирає енергію кроків.

Генератор електрики, що працює від кінетичної енергії перехожих, створений британською компанією Pavegen Systems. Її керівник Лоренс Кембел-Кук подумав, що на популярних туристичних маршрутах у центрах міст або в коридорах навчальних закладів енергія людських натовпів залишається невитраченою.

Запропонована Pavegen установка є композитною панеллю, яка майже повністю складається з перероблених відходів (в основному гуми) з додаванням нержавіючої сталі, яка використовується в суднобудуванні. Панелі можна вбудовувати між тротуарними плитами або коридорном кахлем. У центрі кожної - круглий світильник, який спалахує, коли людина ділиться частиною непотрібної йому енергії.

За годину пристрій може виробляти 2,1 Вт електрики, що запасається в літій-полімерну батарею або спрямовується безпосередньо в мережу - наприклад, для підживлення вуличного освітлення, дисплеїв, гучномовців та інших подібних систем. Панелі добре пристосовані до різних погодних умов, а їх термін служби становить п'ять років або 20 мільйонів кроків.

Подібний спосіб уже випробуваний на лондонській вулиці та в одному з навчальних закладів. А минулого місяця компанія отримала замовлення на те, щоб до 2012 року замостити тротуар, провідний від олімпійського стадіону до прилеглого торгового центру Westfield Stratford City.


Зараз ви читаєте новину «Тротуар стадіону Олімпіади-2012 буде збирати енергію з людських кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути