Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 09:33

Учені винайшли новий спосіб отримувати сонячну енергію

Учені винайшли новий спосіб отримувати сонячну енергію

Фахівці Массачусетського технологічного інституту придумали нову технологію, що може прискорити розвиток сонячної енергетики.

Як відомо, електрогенератори, які використовують як джерело енергію сонця, здатні працювати тільки у світлий час доби, а вироблена електроенергія вимагає багато витрат на її збереження.

Для вирішення цієї проблеми вчені Массачусетського технологічного інституту створили каталізатор, з допомогою якого можна дуже дешево і швидко розділяти молекулу води на водень і кисень.

Отже, нова схема роботи сонячної електрики виглядає так: у світлий час доби електроенергія йде на виробництво водню, який можна легко зберігати і використовувати потім як паливо в сутінках і вночі.

Експерти кажуть: якщо нову технологію визнають перспективною, то потенційно вона може стати основою для нової енергетичної революції, бо людство зможе одержувати значну частину енергії від Сонця і води, повідомляє Washington Profile

Зараз ви читаєте новину «Учені винайшли новий спосіб отримувати сонячну енергію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути