Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2015 15:37

Естонське ТБ вчить дітей, як поводитися з росіянами

Естонське ТБ вчить дітей, як поводитися з росіянами
tsn.ua

В Естонії в рамках підготовки до фіналу конкурсу "Естонська пісня", який відбувся 21 лютого 2015 року в Талліні, співробітники місцевого Держтелерадіо підготували і випустили кілька відеороликів, один з яких можна назвати наочним посібником естонським дітям про те, як спілкуватися з людьми, що говорять російською,

Як повідомляє Gazeta.ua з посиланням на BalnNews, у ролику знялися юні актори – хлопчик і дівчинка. За сюжетом, російськомовний хлопчик, який опинився в Талліні, намагається дізнатися, де найближчий магазин. З таким проханням звертається до дівчинки-естонки, проте незнання естонської мови викликає шквал її обурення. Співрозмовниця різко радить хлопчикові вчити естонську мову або забиратися до Росії.

Збираючись відходити, маленька естонка дізнається, що хлопчик – зовсім не місцевий мешканець, а турист, який прибув з російського Мурманська. Дівчинка тут же змінює свій тон і доброзичливо, російською мовою допомагає гостю, потискаючи руку при прощанні.

"Ну а що цілком логічно. Естонці не хочуть, щоб Путін їх "захищав", – пише блогер ykristianna. При цьому варто зазначити, що такий ролик вже викликав неабияке обурення в Росії: там заявили, що це пряма образа російськомовного населення країни.

Телеканал "Звезда" й інші російські ЗМІ вже повідомили, що естонці зняли "антиросійський ролик" для дітей.

 

Зараз ви читаєте новину «Естонське ТБ вчить дітей, як поводитися з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути