Ексклюзиви
пʼятниця, 27 вересня 2019 10:22

Facebook запускає віртуальний світ

Facebook запускає віртуальний світ
Користувачі соцмережі можуть бути 3D аватарами. Фото: Liga.net.

Корпорація Facebook анонсувала створення величезного VR-світу "Horizon".

Гравці зможуть створювати свої віртуальні аватари і переміщатися між різними районами через спеціальні портали, які будуть називатися telepods. Також можна буде дивитися фільми зі своїми друзями, грати в ігри для декількох гравців. Про це компанія оголосила на конференції Oculus Connect 6, передає "Лига.net".

Facebook підкреслює, що для створення нових об'єктів і локацій в цьому світі не потрібно вміти програмувати - все можна буде зробити в візуальних редакторах. Ще користувачі зможуть отримувати допомогу так званих Horizon Locals - місцевих зберігачів спокою, які будуть допомагати гравцям і припиняти спроби токсичного спілкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook купить технологію управління комп'ютером силою думки

В інтерфейсі Horizon передбачена спеціальна кнопка з намальованим щитом, натискання на який перекидає гравця в "спеціальний приватний безпечний простір, паралельний Horizon". Причому межі цього простору люди будуть визначати самі.

Facebook 25 жовтня закриє свої існуючі соціальні мережі з VR: Facebook Spaces і Oculus Rooms. Їх запустили в 2016 та 2017-му, щоб сконцентруватися на розробці Horizon.

Розповіли про перспективи введення 5G в Україні. Спершу всі населені пункти повинні отримати доступ до 3G-4G. Таку думку висловив міністр із питань цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на форумі Ялтинської європейської стратегії у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Facebook запускає віртуальний світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути