субота, 23 лютого 2019 19:06

Уперше за 40 років вчені побачили велетенську бджолу

Уперше за 40 років вчені побачили велетенську бджолу
Учені побачили велетенську бджолу Фото: Дзеркало тижня

Довжина тіла бджоли може досягати чотирьох сантиметрів.

Вчені виявили на одному з індонезійських островів бджолу Воллеса. Востаннє дослідники бачили представників даного виду в дикій природі у 1981 році і боялися, що він вимер, пише Дзеркало тижня.

Тепер же команді вчених з США та Австралії вдалося знайти самку бджоли Воллеса всередині термітника, який розташовувався на дереві на висоті більше двох метрів над землею. Представники даного виду бджіл дуже великі, довжина їхнього тіла може досягати чотирьох сантиметрів, вони в рази крупніші за звичайних медових бджіл.

"Було захоплююче нарешті знайти цього "літаючого бульдога" світу комах, в існуванні якого ми вже почали сумніватися. Бачити, наскільки цей вид гарний і великий в житті, чути звук його гігантських крил, це було неймовірно", - заявив один з учених Клей Болт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цикади є паразитична комаха, яка гризе її живцем

Вперше представники цього виду бджіл були виявлені у 1858 році британським ученим Альфредом Расселом Воллесом. Він описав самок цих комах "як великих, чорних, таких, що володіють потужними щелепами і схожі на жука-оленя". Незважаючи на свої розміри, бджолі вдавалося бути практично невловимою для дослідників. У 1981 році представників цього виду знайшов американський вчений Адам Мессер. З тих пір в дикій природі бджолу ніхто не бачив.

На Галапагоських островах вчені виявили дорослу самку черепахи, їй вид внесений до списку вимерлих.

Вчені провели експедицію на острові Фернандіна, в ході якої знайшли самку черепахи виду Chelonoidis Phantasticus. Цей вид вважався вимерлим, крім нього такими вважають ще три вида гигантских черепах, повідомили на офіційній сторінці Національного парку Галапагоських островів в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за 40 років вчені побачили велетенську бджолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути