Тім Рейнбот (Tim Reinbott), дослідник з Університету Колумбії, побачивши, скільки харчових відходів залишається в студентській їдальні, поставив собі за мету використовувати все, що можна, на експериментальному університетському городі.
Близько 500 тонн органічної речовини за рік було використано як добрива для вирощування овочів, які надійшли в ту ж їдальню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британка перетворює непотрібну макулатуру в одяг, техніку та аксесуари
Виробництво субстрату, що підходить для удобрення грунту, займає близько 5 місяців.
У найближчих планах Тіма Рейнбота - використовувати масло, що залишилося від фритюру, для виробництва біопалива для університетських потреб. Подібний кругообіг речовин у межах одного університету - нововведення для США, але дослідник упевнений, що скоро це стане необхідністю.
Коментарі