Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 05:30

З області вивозять щебінь та добрива

 

За перше півріччя цього року Черкаська митниця перерахувала до Держбюджету 415 млн грн. Це на 15 млн більше, ніж торік. Найбільше товарів з області експортували до Росії, Німеччини, Білорусі, Швейцарії, Казахстану, Франції, Молдови, Польщі, Азербайджану та Великої Британії.

— Попри те, що за новим Податковим кодексом від сплати ПДВ при митному оформленні звільнили зернові й технічні культури, загальна сума надходжень зросла, — розказує начальник митниці Валентин Ковальський, 62 роки.

Найбільший попит був на щебінь, гальку, гравій, дорожнє покриття із шлаку, каолін та добрива. Також вивозили макуху, борошно, крупи зернових культур, етиловий спирт та лісоматеріали.

Тальнівський підприємець 54-річний Владислав Левицький експортує до Німеччини електроніку.  Його фірма "Влад+" випускає регулятори світла для автомобілів "шкода", БМВ та "фольксваґен".

— Щороку розширяємося, — говорить. — Зараз на підприємстві працюють 78 осіб. В основному жінки. Це точна ручна робота. Ціниться дуже дорого.

Підприємець установив обладнання у колишньому ситроцеху. 2006 року запустив першу лінію. Німці прискіпливо перевіряли якість регуляторів світла. За останній рік жодної скарги не було. Тепер фури з Німеччини щотижня привозять до Тального деталі й забирають готову продукцію.

— Найбільша проблема — брак кваліфікованих робітників, — продовжує Владислав Костянтинович. — Тому в нас працюють кілька осіб із Полтави, Сміли та інших промислових міст.

Щоб улаштуватися туди на роботу, треба заповнити анкету та пройти співбесіду. Продукцію нових працівників аналізує служба якості.

Зараз ви читаєте новину «З області вивозять щебінь та добрива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути