середа, 14 січня 2015 16:47

ТОП-20 самых бессмысленных запретов во всем мире
20

Австралія: порно за участю жінок із занадто маленькими грудьми. Судячи з усього, деякі австралійські політики вважали, що порнографія з жінками з маленьким розміром грудей сприятиме поширенню педофілії. Австралійська атестаційна комісія стала відмовлятися класифікувати подібні матеріали, щоб уникнути поширення цієї проблеми.
Німеччина: опинятися на автобані без бензину. А якщо у вас він все ж закінчився, навіть і не думайте про те, щоб дійти до найближчої заправки пішки - ходити по автобану теж заборонено.
Туркменістан: виступ під фонограму. Ця заборона поширюється принаймні на великі культурні заходи та телевізійні виступи. У 2005 році тодішній президент Сапармурат Ніязов заборонив фонограму, щоб «зберегти справжню культуру». А чотирма роками раніше він заборонив оперу і балет і скасував Туркменський театр опери та балету імені Махтумкулі. «Я не розумію балет, - зауважив Сапармурат. - Навіщо він мені? ... Не можна прищепити туркменам любов до балету, якщо у них в крові його немає ».
США: шоколадні яйця «Кіндер сюрприз». «Кіндер сюрприз» користується популярністю в багатьох країнах світу, але в США ці шоколадні яйця з іграшкою всередині заборонені законом. Чому? Через побоювання, що неїстівна іграшка може бути проковтнутою. Відомі навіть випадки взяття під варту людей, які поверталися в США з Канади із забороненим ласощами.
Південна Корея: мережеві ігри після півночі. У 2011 році законом під назвою «закон shutdown» вводилося обмеження для дітей віком до 16 років на гру в комп'ютер з опівночі до шостої ранку. Нещодавно влада вирішила проявити поблажливість і скасувати заборону у зв'язку з проханнями батьків. Спочатку закон був покликаний боротися з ігровою залежністю серед корейців.

Якщо в дитинстві вам забороняли їсти солодке до основної їжі або дивитися мультики по кілька годин, то це ще не привід засмучуватися.

У США заборонено, наприклад, їсти "Кіндер сюрприз", а в Китаї дивитися фільми про подорожі у часі.

Дивіться і читайте в нашій галереї про найбезглуздіші заборони в світі.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-20 самых бессмысленных запретов во всем мире». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути