Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 14:59

Спогади про їжу знижують апетит

Спогади про їжу знижують апетит

Британські вчені провели дослідження, результати якого показали, що апетит пригнічується, коли людина згадує про останній прийом їжі. Крім того, з"ясували фахівці, зниженню відчуття голоду в майбутньому сприяє концентрація на їжі під час їди, а проглядання телепередач під час їжі призводить до швидкого виникнення бажання поїсти.

За словами доктора Сюзани Хіггс з університету Бірмінгема, її відкриття може допомогти людям, що стежать за своєю вагою, не набрати зайві кілограми завдяки самонавіянню або, наприклад, так званій "поведінковій терапії", передає The Daily Mail.

У експерименті учених з дослідження впливу спогадів про їжу на подальшу їду взяло участь 47 студенток, розбитих на дві групи, яким запропонували оцінити смак печива. Половина добровольців повинна була після їжі детально описати сніданок, а друга частина випробовуваних - свою останню подорож.

Після виконання завдання студенткам з обох груп запропонували доїсти печиво, що залишається. Що в результаті описували свої враження про їжу добровольці їли значно менше, ніж ті, хто не зосередився на їжі. Значне зниження апетиту у представників першої групи спостерігалося і через три години після їжі.

Аналогічна картина спостерігалася і при перегляді студентами другої групи телепередач. Під час експерименту у випробовуваних була задіяна частина мозку під назвою гіпокамп, що дозволило вченим припустити, що для зниження апетиту можна застосовувати ліки, що впливають саме на нього, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Спогади про їжу знижують апетит ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути