Щоб кава була запашною і насиченою, її треба правильно зберігати. Тоді порошок чи зерна не втрачатимуть свого природного смаку й аромату.
Якщо так сталося, що кава вивітрилася або втратила свій смак, є маленька хитрість, яка врятує ситуацію. Розповідаємо, який метод використовують у найдорожчих кав'ярнях, щоб зберегти насичений смак та аромат кави, пише tsn.
Як правильно зберігати каву, щоб вона не втрачала свого аромату та смаку
Треба щільно закривати ємність, де зберігаються зерна чи мелена кава. Експерти радять зберігати каву у скляних або металевих банках, які добре закриваються і не пропускають повітря всередину.
Ємність із кавою треба зберігати в темному місці, де сухо і немає сонячного світла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три золоті правила, які надовго збережуть аромат кави в зернах
Тримайте банку з кавою якнайдалі від продуктів, які мають яскраво виражені смаки.
Щоб увиразнити смак кави, треба додати в ємність із зернами чи меленою кавою кілька шматочків темного шоколаду з вмістом какао не менше 70%. Така маніпуляція вже через два дні поверне каві насичений аромат і надасть напоєві вишуканого смаку.
77% українців п'ють щодня каву. Більшість віддає перевагу напою з молоком. Найпопулярніші - лате, капучино, американо. Кожен десятий у каву додає сироп для урізноманітнення смаку.
Найпопулярніші - арабіка й робуста. Перша має м'який смак, друга - гіркий і терпкий. Вона містить набагато більше кофеїну, міцна. За ароматом їх легко розрізнити. В арабіці є нотки темного шоколаду й горіха. Робуста має їдкіший, виражений аромат, що нагадує запах темних маслин.
Коментарі