Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 11:45

М'ясо і вершкове масло допоможе отримати струнку фігуру

М'ясо і вершкове масло допоможе отримати струнку фігуру

Американські дієтологи розробили відносно нову дієту. Дієтолог Зої Харкомб закликає всіх охочих схуднути відмовитися від фруктів-овочів і зосередитися на таких "малодієтичних" продуктах, як червоне м'ясо, яйця і вершкове масло. Фахівець запевняє, що подібний раціон дозволить отримати не тільки струнку фігуру, але і достатньо міцне здоров'я.

Щоб зупинити епідемію ожиріння, необхідно якнайскоріше переглянути офіційні позиції по всіх продуктах харчування, відзначає Харкомб. Насамперед слід відмовитися від вживання упакованих готових продуктів, назавжди забути про піцу, пасту і картоплю, а також про десерти.

Дієтолог, котра випустила нещодавно книгу "Епідемії ожиріння", висловлює упевненість в тому, що сучасні погляди на кількість їжі в корені невірні. Вона стверджує, що необхідно повернутися до триразового харчування достатніми порціями. При цьому треба просто дуже суворо стежити за вмістом вуглеводів в їжі.

"Я абсолютно упевнена, що епідемія ожиріння почалася в 70-х, коли ми почали міняти свої звички в їжі убік "здоровіших". Треба терміново повернутися до старих добрих свинячих відбивних, смаженої риби, яєчні з беконом. А хліб, макарони і білий рис нам не потрібні, як і банани з картоплею, втім", - говорить Харкомб.

Автор скандальної книги є дипломованим математиком, яка перекваліфіковувалася в дієтолога. Відомо, що в дитинстві Зої зуміла перемогти анорексію і булімію.

Харкомб також розвінчує низку дієтичних міфів, що виникли в останні десятиліття. Один з них стосується високої поживності овочів і фруктів. Дієтолог приводить антивегетаріанський аргумент: зелень можна вживати тільки з маслом, оскільки тільки в цьому випадку ви отримуєте всю гамму вітамінів.

Ще один міф: щоб знизити вагу, необхідно урізати калорії. Харкомб пояснює, що якщо, скажімо, від 2 тис. ккал, необхідних щодня, "відрізати" 500 ккал, то організм спочатку дійсно позбавлятиметься від жиру. Але дуже швидко він компенсує втрати і просто почне відчувати менші потреби в енергії. При цьому постраждають такі функції, як статевий потяг, емоційна сфера і працездатність.

Yтро.ру

Зараз ви читаєте новину «М'ясо і вершкове масло допоможе отримати струнку фігуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути