Сніданок – це перша справа для тих, хто хоче схуднути.
Про це Gazeta.ua розповів київський сімейний лікар Роберто Кіспе.
"Якщо людина не їсть зранку, організм починає використовувати власні запаси. В першу чергу глюкозу. Поступово рівень цукру в крові падає, працездатність знижується, може запаморочитись голова. Той, хто не снідає, швидше підхоплює інфекції, нежить, бо організм ослаблений".
Лікар радить снідати харчами, що містять білки: м'ясом, рибою, яйцями, сиром, молочними продуктами.
"Ранкова їжа дуже важлива для тих, хто худне. Калорії, що поступили в першій половині дня, повністю засвоюються, не відкладаються у вигляді жирів. А якщо людина не їсть вранці, організм намагається надолужити нестачу калорій. Тому ввечері хочеться з'їсти вдвічі більше. Для стрункої фігури на сніданок вживайте вівсяну, гречану, пшеничну каші та сир. Пийте свіжий овочевий чи фруктовий сік".
Дієтолог столичного Центру здоров'я Наталія Самойленко радить снідати хлібом грубого помолу або будь-якою крупою, крім манної та рисової:
"Ці продукти містять мало вітамінів і особливої користі не приносять. Рис варто їсти тільки неочищенний – у такому багато мікроелементів та вітамінів. До каш додайте фрукти, зелень, насіння, сухофрукти. Рекомендую змолоти насіння льону і додавати по чайній ложці до страв. У ньому є речовини, потрібні для нормального самопочуття".
На вечерю Наталія Самойленко радить їсти рибу або м"ясо:
"Тоді організм насититься і перед сном не дошкулятиме голод", - каже дієтолог.
Страви краще готувати на пару або відварювати.
Коментарі