середа, 29 квітня 2009 08:30

Каша на сніданок покращує увагу

Каша на сніданок покращує увагу
Поїдання каші на сніданок збільшує концентрацію уваги протягом дня. До такого висновку дійшли дослідники з Королівського коледжу Лондона (King"s College London), Велика Британія.

Як відомо, в післяполудневий час увага людини погіршується. Учені з"ясували, що порція каші вранці може вирішити цю проблему: вона більш ніж в двічі скорочує спад уважності, а в деяких випадках може повністю йому запобігти.

Експеримент проводився на школярах, які були поділені на три групи, повідомляє The Telegraph. Перша група протягом чотирьох днів їла кашу на сніданок, друга - приймала напій з глюкозою, а третя взагалі не снідала. Погіршення уважності і пам"яті було найнезначнішим у піддослідних з першої групи.

Краще всього уважність і пам"ять зберігалися протягом дня у тих школярів, хто їв на сніданок їжу з низьким глікемічним індексом (ГІ), тобто вівсянку, мюслі і каші, в які додані висівки.

Вівсяна каша на сніданок робить людину ситою на триваліший час, ніж інші страви. Їжа з низьким ГІ сприяє виробленню в травному тракті більшої кількості гормону, який затримує появу голодних болів, створюючи відчуття наповненості шлунку. До таких продуктів відносяться житній хліб, молоко, більшість видів овочів і фруктів.

При поїданні такої їжі виробляється на 20% більше гормону GLP-1, ніж при споживанні страв з високим ГІ. А цей гормон є найефективнішою хімічною речовиною для придушення апетиту. Таким чином, продукти з низьким ГІ дозволяють людині зменшити кількість споживаної їжі, не відчуваючи при цьому з голоду, і позбавитися від зайвої ваги, пише Навколо Світу.

Зараз ви читаєте новину «Каша на сніданок покращує увагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути