Американські учені провели аналіз впливу курячих яєць на організм людини. Результати засвідчили, що це найкраща страва для людини на сніданок.
Регулярне вживання дозволить підтримувати високий інтелектуальний рівень, здоров"я і гарну фізичну форму.
Окрім того, щоденне споживання не призводить до накопичення зайвої ваги. Цей продукт має велику кількість мікроелементів, метали селен та холин, амінокислоти, антиоксиданти, вітаміни D і В12, які медики рекомендують вживати щодня.
Київський дієтолог Світлана Юц повідомила Gazeta.ua, що найбільш корисними є варені яйця.
"Найкраще і найбезпечніше варити яйця вкруту. Так помирають небезпечні сальмонели, що можуть жити під шкаралупою. Білок яйця найлегше засвоюється організмом, він має антибактеріальну дію, але ця якість втрачається при тривалому зберіганні продукту, особливо в несприятливих умовах. Жовток має легкозасвоювані жири та лецитин, що відповідає за жировий обмін організму", - сказала Юц.
За словами дієтолога, яйця особливо корисні малим дітям. Вітамін D попереджає появу рахіту. Лікарі-педіатри рекомендують обов"язково вживати жовтки 2-3 рази на тиждень.
Коментарі