понеділок, 08 грудня 2008 16:03

Свіжі яйця у ропі не тонуть

45-річна Олександра Мартиненко з Полтави свіжість яйця радить перевіряти солоною водою. Для цього жінка в літрі холодної води розчиняє 120 г солі.

— Якщо яйце в банці з ропою лежить горизонтально — воно свіже, тупий кінець чотири-п"ятиденного яйця трохи підніметься, восьмиденне нахилиться на 45 градусів, чотиритижневе перевернеться вниз гострим кінцем, зіпсоване плаватиме на поверхні, — каже.

При використанні яєць для печива Мартиненко розбиває їх у склянку по одному, щоб не зіпсувати тісто несвіжим.

— Аби яйця при варінні не тріскалися, треба покласти на дно посудини блюдце денцем догори, — радить продавець яєць на Центральному ринку в Полтаві Марина Гірнича. — Якщо варити на сильному вогні, жовток буде рідшим, аніж білок, на маленькому — навпаки.

Зараз ви читаєте новину «Свіжі яйця у ропі не тонуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути