45-річна Олександра Мартиненко з Полтави свіжість яйця радить перевіряти солоною водою. Для цього жінка в літрі холодної води розчиняє 120 г солі.
— Якщо яйце в банці з ропою лежить горизонтально — воно свіже, тупий кінець чотири-п"ятиденного яйця трохи підніметься, восьмиденне нахилиться на 45 градусів, чотиритижневе перевернеться вниз гострим кінцем, зіпсоване плаватиме на поверхні, — каже.
При використанні яєць для печива Мартиненко розбиває їх у склянку по одному, щоб не зіпсувати тісто несвіжим.
— Аби яйця при варінні не тріскалися, треба покласти на дно посудини блюдце денцем догори, — радить продавець яєць на Центральному ринку в Полтаві Марина Гірнича. — Якщо варити на сильному вогні, жовток буде рідшим, аніж білок, на маленькому — навпаки.
Коментарі