пʼятниця, 09 червня 2017 07:00

Фотохудожник розповів секрети власної творчості

Фотохудожник розповів секрети власної творчості
Олександр КТИТОРЧУК, фотохудожник Фото: Сергій Старостенко

Найкраща фотографія – на якій видно історію. Завдяки дрібницям, вона – наче кіно, розповідає про щось, вважає фотохудожник Олександр Ктиторчук. Він знімав більшість українських співаків і акторів. Має у столиці фотостудію "Портретна лавка".

У розмові з журналом "Країна" поділився досвідом у фотомистецтві.

1. На знімку завжди видно, як людина ставиться до того, хто її фотографує. Якщо поважає, то хороші знімки виходять, якщо ні – такі собі. Саме тому всі фото на документи жахливі. Зазвичай їх роблять люди, яким ця робота набридла, вони не є авторитетами для замовника світлини.

2. Щоб зробити гарне фото, людину потрібно витягнути з її коробочки – з тієї ролі, яку вона грає і за якою ховається. Тільки тоді можна спіймати її справжню. Часто жінкам кажу: виключи дуру.

3. Найскладніше було знімати одного політика. Це тривало 8 годин, а він все не розкривався. Був нелегкий випадок із бабцею, років 80. Попросила сфотографувати її для сайта знайомств. Старався, як міг. А вона подивилася й жахнулася. Дає мені фото, де вона 20-річна, і каже: "Ось так справжні фотографи знімають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 варіантів позбутись нав'язливих думок: поради психолога

4. Фотографія – це спілкування.

5. Можу розчулитися і пустити сльозу. Прийшла жінка й каже: "Ви фотографували 24 роки тому мою доньку. Зараз вона виходить заміж". Як тут приховаєш емоції?

6. Із відомими працювати складно. Вони переважно хочуть задовольняти власне еґо. З пересічними людьми цікавіше, у них більше справжніх емоцій і життя.

7. Жінка гарна на фото, коли почувається жінкою.

8. Моє життя – це перенасичене кольором фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповів про користь соцмереж

9. Вперше сфотографував у 14 років. Це був автопортрет. Вийшов гарний. З батьком проявили плівку у ванній. Досі пам'ятаю дикий захват, коли на фото починає проявлятися зображення.

10. Якби не працював фотографом, був би інженером. Дуже люблю робити щось власноруч, особливо, коли йдеться про механізми.

Читайте повну версію розмови з Олександром Ктиторчуком у журналі "Країна" №19(372) від 18 травня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Фотохудожник розповів секрети власної творчості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути