Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 16:30

У 5 років у вовкособаки прокидається агресія

Цього року в Полтавській області застрелили п"ять вовкособак. Це вовки, схрещені із собаками. Вони агресивніші за звичайного вовка й більш небезпечні, бо не бояться людей. Закон не забороняє тримати їх удома. Але вовкособак не радять брати навіть малими.

— Зараз люди часто беруть цуценят на дачний період. Потім виїздять у місто, а собак покидають. Самця в лісі загризуть вовки, а з сучкою почнуть спарюватися. Так і з"являються суміші, — розповідає мисливствознавець Валерій Павленко, 29 років. — Ми їх не ставимо на облік, тому не знаємо чисельності. Та думаю, що їх значно більше, ніж вважаємо.

Зовні вовкособаки схожі на вовків. Окрас залежить від того, чия кров переважає. Зазвичай вони темно-сірі. Будова тіла — як у вовка.

— Ці тварини мають інстинкт вовка й собаки. Вони агресивні, хижі та водночас не бояться людей. Вовкособаки хитріші за вовків. Це дуже небезпечна тварина, — каже Павленко. — У 5 років у них на поверхню вилазить агресія. Це може проявитися якщо не на самому господареві, то на його дружині чи дітях.

Якщо єгерська служба чи мисливці їх зустрічають — обов"язково відстрілюють.

— Біда ще в тому, що звичайний собака кусає, а вовки та їх суміші — виривають м"ясо, — каже мисливствознавець Микола Ребрик, 50 років. Коли на вовків роблять облаву, місцевість оточують червоними прапорцями на мотузках 40 сантиметрів над землею. Вовки їх бояться і не йдуть у той бік, а вовкособака йде напролом.

Зараз ви читаєте новину «У 5 років у вовкособаки прокидається агресія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути