Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 07:03

Зникла манікюрниця Алла Цапко

Автор: фото із домашнього архіву Алли Цапко
  Киянка Алла Цапко (ліворуч) з рідною сестрою Іриною Мартинюк, племінницею Лолітою і сином своїх знайомих 7 вересня 2004 року. Тоді родина Цапків святкувала 14-річчя сина Сашка
Киянка Алла Цапко (ліворуч) з рідною сестрою Іриною Мартинюк, племінницею Лолітою і сином своїх знайомих 7 вересня 2004 року. Тоді родина Цапків святкувала 14-річчя сина Сашка

19 серпня до Дніпровського райвідділу міліції Києва звернулася 35-річна Ірина Мартинюк. Скаржилася, що 7 серпня зникла її сестра Алла Цапко, 42 роки.

— Того дня ми домовилися зустрітися, але Алла не прийшла, — згадує Ірина. — Я нервувала, запитала в Сергія — сестриного чоловіка. Він сказав, що нічого не знає.

Алла Цапко була манікюрницею, виїжджала до клієнтів додому. Жила у двокімнатній квартирі на вул. Серафимовича із 40-річним Сергієм, монтером рацій служби таксі, та 17-річним сином Олександром, студентом інституту зв"язку.

— Алла порядна людина, любляча матір, — продовжує Ірина. — Нічим не хворіє, шкідливих звичок не має. А от із чоловіком постійно сварилася. Він пропадав на роботі, приходив пізно, сестра була йому за служницю. Коли Сергій не зміг сказати, де Алла, я одразу подумала, що зять від мене щось приховує, — веде далі Ірина. — Та вирішила дочекатися племінника. Він відпочивав у Болгарії.

15 серпня син Цапків Олександр повернувся з Болгарії. В аеропорту мати його не зустріла. Ірина геть розхвилювалася.

— Тоді я зрозуміла, що Алла таки зникла, — говорить сестра. — Вона не могла не зустріти Сашка.

Син поцікавився в батька, де мати. Сергій відповів, що жінка зникла. Додав, що заявив до міліції.

— Ми вирішили поцікавитися, як міліція її розшукує, — розповідає Ірина Мартинюк. — Але в райвідділі були шоковані. З"ясувалося, що Сергій не заявляв про зникнення. Сестру почали шукати лише за два тижні, коли ми написали заяву.

Досі пошуки не дали результату.

Із блокнота матері вирвано сторінки

— Історія дуже дивна, — стверджує оперативник Сергій Чепурний із Дніпровського райвідділу. — Чоловік каже, що 7 серпня вранці Алла пішла на роботу. Коли прийшов на обід, не застав дружини. Натомість валіза з манікюрними інструментами була на місці. Сестра з сином говорять зовсім інше.

Син із тіткою почали розшуки. Виявилося, що з квартири зникли дві подушки, а з блокнота матері, куди вона вносила нотатки про клієнтів, вирвано сторінки. Алла ніколи цього не робила.

Ірина Мартинюк звернулася до ворожок. Показала фото сестри. Ті сказали, що жінка жива, її тримають на дачі за містом.

Нині Олександр з Іриною їздять столичними моргами. Оглядають тіла. Побоюються упізнати Аллине.

Одразу після зникнення дружини у Сергія з"явилася машина "шевроле" та багата 20-річна знайома — студентка медінституту. Сергій возить її на іномарці, не ночує вдома. Синові каже, що автівка — службова. Мовляв, працює водієм дівчини. Почав давати Сашкові гроші — чого раніше не було. Про матір намагається не говорити. Повторює, що її обов"язково знайдуть. 7 вересня хлопець відзначав день народження. Батька на святі не було.

— Нині в Києві розшукують 736 людей, — каже Володимир Поліщук, 43 роки, начальник Центру зв"язків із громадськістю УМВС у Києві. — Це на 150 осіб більше, ніж на початок року.

2007 року міліціонери знайшли 95 людей. Частина з них були мертвими.

— Зазвичай розшукують старих людей, які пішли з дому й не повернулися, — каже Поліщук. — Часто зникають п"яниці, наркомани чи злодії, які мігрують. Згодом їх знаходять в інших містах.

Проте, кажуть міліціонери, останнім часом зникають молоді люди із заможних родин. Подейкують, у Голосіївському районі Києва їх хтось викрадає. Потім жертв відвозять до медичної клініки в Київській області, вирізають здорові органи.

Натомість у Голосіївському райвідділі міліції такі чутки спростовують.

— Маємо найкращий показник по людях, які пропали, — каже оперуповноважений відділу з розшуку людей, зниклих безвісти, Голосіївського райвідділу міліції Сергій. — Знаходимо майже всіх. Про викрадення й пересадку органів не чули.

Зараз ви читаєте новину «Зникла манікюрниця Алла Цапко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути