середа, 30 січня 2008 07:05

Знайшлися зниклі школярі

Минулого тижня в селі Чапаєвка Золотоніського району Черкаської області знайшли 12-річних Ігоря Чумаченка й Георгія Калашніка. Їх розшукували два тижні. "ГПУ" писала про це 22 січня.

— Нам подзвонили з міліції. Сказали, що Ігоря знайшли, а Жора втік, — згадує 34-річна Олена Чумаченко. — Від хвилювання я кофту почала надівати на ноги, а штани — на голову. Потім сіла біля синочка. Кажу: "Що ж ти натворив?". Він плакав і просив пробачення.

Хлопці родом із райцентру Шпола. Ігор живе із матір"ю Оленою, 33-річним вітчимом Дмитром і сестрою Олею, 3 роки. Георгій батька не знає, мати зникла на заробітках у Москві 10 років тому. Хлопцем опікується двоюрідна бабуся Надія Тремба, 55 років.

14 січня школярі пішли засівати й не повернулися. Їх розшукували родичі, однокласники, міліція, робітники місцевого молокозаводу, сусіди. Оглядали ставки, закинуті споруди, розвісили листівки з фотографіями.

— Того дня по обіді хлопці купили води на заправці за Шполою і подалися на Черкаси, — розповідає Юрій Земляков з обласного управління міліції. — Їх довіз попутній "ланос".

Зранку 15 січня Ігор і Георгій купили картоплю-фрі й гамбургер у "МакДональдзі". Калашнік згодом сказав, що давно мріяв там побувати. Три дні ночували у спаленій хаті на розі вулиць Богдана Хмельницького та Миколи Гоголя.

— Хлопці йшли до Канева, — веде далі Земляков. — Хтось їм сказав, що там є інтернат, яким опікуються американці. Дітям видають мобілки, імпортний одяг, гроші. Із Черкас хотіли пройти по дамбі, але їх не пустили. 13 кілометрів ішли по льоду, переходили водосховище. Наприкінці дороги один провалився і промок.

23 січня школярів побачили на дачі біля Чапаєвки. Ігор бив горіхи, Георгій чистив картоплю. Доки викликали міліцію, Калашнік утік босоніж. За 2 год. попросив у крайній хаті села Хвилівка хліба з салом та подався далі. Затримали його в дачному кооперативі в селі Деньги.

Нині хлопці вдома.

— Ігорюша дуже хвилювався, як його зустрінуть у школі, — зітхає Олена Чумаченко. — Попросив у вчительки пробачення, досі мало розмовляє. А я щоночі перевіряю, чи він удома.

Зараз ви читаєте новину «Знайшлися зниклі школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути