Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2009 07:07

Залазити до квартири через вікно змушені жінка, чоловік і двоє дітей

Родина Семенюків із райцентру Чемерівці на Хмельниччині потрапляє до власної квартири драбиною. Вхід завалений будівельними матеріалами сусіда, який зводить добудову.

— 19 жовтня я приходжу додому, а сусід оббиває перфоратором мій козирок і шифер, — розповідає 42-річний Валерій Семенюк. Він лежить у терапевтичному відділенні райлікарні. — Я почав обурюватися, так він вліпив мені по голові. Я втратив свідомість.

Двоповерховий цегляний будинок стоїть на вул. Центральній, 14 у центрі Чемерівців. Йому понад 80 років. Площа кожного поверху 100 кв. м. На початку 2000-х перший поверх викупила підприємці Карії, облаштували продуктовий магазин. Другий придбали бізнесмени Семенюки. Мають там 4-кімнатну квартиру, до якої збоку зробили окремий вхід зі сходами.

— Поряд із будинком було ще 2 сотки землі, — говорить Неоніла Семенюк, 37 років. — Карії хотіли звести до магазину прибудову, просили віддати кусок, де були наші сходи. Обіцяли не чіпати їх. Ми погодилися, дали землю, дозвіл на будівництво одноповерхової прибудови. Але їм виявилося замало. Почали зносити нашу площадку, добудовувати три поверхи. Три роки тому я була вагітна. Приходжу додому, а вони загородили мені вхід панелями. Довелося лазити по драбині через вікно. Через це донька народилася семимісячною.

Семенюки поскаржилися до суду.

— Один суддя тягнув справу, аж доки не пішов на пенсію, — показує документи господиня. — Іншому Карії принесли довідки, згідно з якими на другому поверсі ніхто не живе. Суддя вирішив на їхню користь. Ми оскаржили вирок, але й апеляційний їх підтримав. Нас про засідання навіть не повідомили. Тепер подали до Верховного суду.


42-річна Світлана Буряківська живе поряд, знає обидві родини.

— Карії — то такі люди, — махає рукою. — Усі будуються, але ні в кого немає таких проблем. Карій розмахував перед вагітною Нелею відбійним молотком.

Семенюки не можуть користуватися свої входом. Їхні двері виходять у прибудову Каріїв.

— Вони пропонують нам лазити через вікна або робити вхід з іншого боку, — говорить Неоніла. — Але тоді нам доведеться повністю переплановувати квартиру, бо вхід буде в дитячу кімнату. Карії здатні на все, аби лише нас виселити і забрати другий поверх.

— На даний час будівництво незаконне, — 26-річний Андрій Жила, виконувач обов"язків райпрокурора, підтримує Неонілу. — Дозвіл на нього скасований, бо закінчився термін дії оренди землі. Ми повідомили про це Аллу Карій, але вона продовжує будуватися.

Карії відмовилися зустрічатися із журналістом.

Допоки чоловік у лікарні, Неоніла Семенюк боїться ночувати вдома з дітьми, 3-річною Валерією і Антоном, 17 років. Стан Валерія Семенюка лікарі оцінюють як середньої тяжкості.

Допоки чоловік у лікарні, Неоніла Семенюк боїться ночувати вдома з дітьми

— У хворого гостра закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, садна голови, — розказує лікар Володимир Жила. — Поки що важко скакати, скільки він пробуде на лікуванні.

Підприємець Семенюк раніше очолював у районі Державну службу із боротьби з економічною злочинністю.

— Усе життя боровся з такими, як Карії, а тепер собі не можу допомогти, — зітхає. — Вони всіх купляють.

За фактом побиття Семенюка міліціонери не порушили кримінальної справи.

— Доки пацієнт на лікуванні, неможливо встановити ступінь ушкоджень, — пояснює начальник райвідділу міліції Петро Фурман, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Залазити до квартири через вікно змушені жінка, чоловік і двоє дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути