четвер, 26 квітня 2007 07:06

Закопана дружина приходила до Володимира Середюка вві сні

У березні цього року на покинутому скотомогильнику біля села Валер"янівка Рожищенського району на Волині місцеві знайшли жіночий одяг, прикраси і намисто. Селом поповзли плітки про закопані тіла.

Припускають, що на скотомогильнику можуть бути закопані дві жінки — Оксана й Наталя, яких у 2003 році повіз на заробітки до Польщі 34-річний місцевий житель Петро Никитюк. Убитого чоловіка знайшли закопаним неподалік від Рожища в урочищі Чебені. Жінок і машину "дев"ятку" розшукують дотепер.

Десять років тому сталася історія на скотомогильнику, яку жителі округи досі згадують. У 1998-му 40-річний батько трьох дітей Володимир Середюк із села Квітневе прийшов до райпрокуратури й зізнався, що прикопав на скотомогильнику дружину.

До цього Володимир десяток років мучився з питущою жінкою. Ольга лікувалася в обласному профілакторії від алкоголізму. Але тільки поверталася — знову пила. Чоловік сам глядів дітей і господарство. Часто з дружиною сварився, бив її.

Кожен вечір приїжджав на могилу Ольги, говорив із нею

29 березня 1997-го Ольга повернулася додому п"яна. Діти спали, та жінка хотіла пити ще. Володимир побив її й поклав на ліжко. Ольга зі стогоном заснула, а на світанку померла. Зранку переляканий Володимир відвів дітей до школи. Сам пішов до дільничного зізнаватися у вбивстві. Того не було на місці. Середюк повернувся. Тіло обмотав трьома лляними мішками й відвіз велосипедом на закинутий скотомогильник за 15 км. Закопав руками. Тієї ж ночі Ольга приснилася чоловіку. Просила не винити себе.

Упродовж року Середюк щодня їздив до скотомогильника. Сусіди запитували дітей за батька. Ті лиш переказували його слова: "На заробітках". Селянам Володимир казав, що дружина не повернулася з лікування. Аж поки Середюк не прийшов до прокуратури й сам показав місце поховання. Тіло відвезли до моргу.

— Жодної секунди не міг змиритися з тим, що натворив, — розповідав Володимир на суді у червні 1998-го. — Кожен вечір приїжджав на могилу Ольги, говорив із нею, просив простити.

В дубильному розчині торфу тіло перетворилося на мумію, внутрішні органи й судини не змінилися.

Експерти з"ясували: жінка померла через серцеву недостатність. Слідчі перевірили історію її хвороби. Виявилося, у профілакторії Ольгу шпигували несумісними з алкоголем ліками. Пити забороняли, щоб не померла. Вона не слухалася, от серце й не витримало.

На суді Середюка виправдали. Натомість оштрафували за приховання смерті і неправдиве повідомлення про зникнення. Ольгу перепоховали.

Після пригоди Володимир із дітьми переїхав на околицю міста Рожище, де почав будувати нову хату. Нині їздить по Україні, працює будівельником. Його син навчається у вузі в Харкові, дві доньки — в Рівному і Львові. Середюки часто ходять на могилу матері, але повертатися в стару хату не хочуть.

— Роботящий чоловік, не п"є, не гуляє, — каже сусід Середюка Петро Павлюк, 63 роки. — Правда, сумний.

Зараз ви читаєте новину «Закопана дружина приходила до Володимира Середюка вві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути