середа, 28 листопада 2007 07:10

За смерть доньки Тетяна Бережна отримає 500 тисяч гривень

Сім"я 28-річної Світлани Зайцевої з міста Макіївка Донецької обл. має отримати 2 млн грн компенсації за її смерть. Обласна прокуратура виплатить по 500 тис. трьом дітям жінки, стільки ж — 47-річній матері Тетяні Бережній. 9 листопада таке рішення ухвалив Ворошиловський райсуд Донецька.

"ГПУ" писала про Світлану Зайцеву в номері від 7 лютого 2007 року. Вона опинилася за ґратами 2000-го. Тоді її, матір двох дітей, звинуватили у вбивстві хлопця, якого вона ледве знала. Мовляв, Світлана ударила його каменем і задушила за те, що приставав до неї. Отримала 7,5 років в"язниці. Там захворіла на туберкульоз.

За півтора року після пригоди затримали справжніх убивць. Світлана розповіла, чому підписала зізнання.

— Свєту дуже сильно били, — згадує її бабуся, 77-річна Євдокія Павлівна Оболенських. — На голову надягали целофановий пакет, вона ледь не задихнулася. Погрожували, що позбавлять материнства.

Після виходу на свободу Світлана кашляла кров"ю. Хвороба прогресувала. Проте вона почала зустрічатися з чоловіком і народила третю дитину. 3 квітня 2006 року Зайцева померла. Її мати Тетяна Бережна подала до суду. Від головного управління Держказначейства в Донецькій області та прокуратури вона вимагала 3,75 млн грн компенсації.

Відповідачі запевняли: Зайцева потрапила до в"язниці вже хворою. Там її вилікували й випустили на свободу майже здоровою. Та Світлана, мовляв, погубила себе через те, що почала вести аморальний спосіб життя.

Таку версію викладав суду Анатолій Рудомьоткін, голова судово-медичної експертизи, проведеної на вимогу прокуратури. Проте завідувачка відділенням Макіївського тубдиспансеру Людмила Тарасенко не підтримала його позицію. Вона лікувала Світлану після звільнення. Суд зважив на її думку.

Адвокат Сергій Салов переконаний, що прокуратура оскаржить рішення суду.

Дітям Світлани 12, 11 і 4,5 року. Старшому Жені туберкульоз передався.

Зараз ви читаєте новину «За смерть доньки Тетяна Бережна отримає 500 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути