четвер, 02 серпня 2007 07:05

Володимир Кучер отримав опіки 80 відсотків тіла

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Шестикласник Володимир Кучер із села Правдівка Ярмолинецького району Хмельницької області лежить у реанімації обласної лікарні. Стан хлопчика дуже тяжкий. На ліки йому потрібні гроші
Шестикласник Володимир Кучер із села Правдівка Ярмолинецького району Хмельницької області лежить у реанімації обласної лікарні. Стан хлопчика дуже тяжкий. На ліки йому потрібні гроші

Минулого четверга до опікового відділення Хмельницької обласної лікарні привезли 12-річних Олега Боднарчука й Володимира Кучера з села Правдівка Ярмолинецького району. В обох — електроопіки ніг, тулуба та рук. У Боднарчука обгоріло 10% тіла, у Кучера — 80%.

— Це сталося близько першої години дня, — каже Олег Боднарчук. — З Вовою ми дружимо три роки, він щоліта приїздить до тітки.

Хлопці гралися в полі. Побачили на стовпі обірваний дріт і почали його тягнути. Напевно, хтось поцупив кабель, а частина теліпалася до землі. Малі хотіли його зірвати, смикнули щосили. В цей момент подув вітер, дріт торкнувся іншого й сталося замикання.

— Мене почало трусити, а потім відкинуло, — веде далі Олег. — Пішли іскри, загорілися стерня й солома. Володю відкинуло. Кругом нього зайнявся вогонь, а на ньому спалахнув одяг. Я не відчував рук і ніг, не міг поворухнутися. Лежав і дивився.

Чоловік напередодні з"явився Володі. Кликав його до себе

Молодший брат Олега 9-річний Юрко кинувся гасити вогонь на Володі. За хвилину підвівся Олег. Він витягнув друга з вогню. Залишився з ним, а Юра побіг в село по допомогу. Хлопці викликали "швидку".

Медики не могли нащупати пульс у Кучера. Нині його стан залишається тяжким. 35-річна матір Володимира Валентина Костюк кілька діб не відходить від сина. Жінка працює швачкою. Має ще 16-річного сина Сашка. Батько хлопців любив випити. Повісився півтора року тому.

— Тієї ночі мені приснився чоловік, — згадує Валентина. — А напередодні він з"явився Володі. Кликав його до себе. В лікарні син відкрив одне око, каже: "Мамо, чого ти плачеш? Все буде добре".

Хлопчику здають кров 40 донорів. Щодня мати  витрачає понад тисячу гривень на ліки.

— Хоча його стан дещо стабілізувався, але надалі вкрай тяжкий. Він під наркозом, — каже лікар Вікторія Литовка. — Я не буду чогось прогнозувати. Якщо в батьків не вистачить грошей на якісні антибіотики, то гарантувати взагалі нічого не можна.

Валентина Костюк просить допомогти синові. У кого є можливість, перерахуйте гроші на рахунок N32749 в "Ощадбанку" на ім"я Костюк Валентини Володимирівни в Центральному відділенні міста Хмельницький.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кучер отримав опіки 80 відсотків тіла ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути