пʼятниця, 16 серпня 2019 00:45

Віктор Малий двічі вистрілив у голову охоронцеві кафе

— Він у комі. Підтримуємо інтенсивну терапію. Робимо перев'язки. Кулі не видаляли. Не до цього. Перспективи — одному Богу відомо, — каже заступник головного лікаря Полтавської обласної лікарні Олександр Олійник.

Розповідає про стан охоронця полтавського кафе "Ботанік" 40-річного Миколи Сусла. Увечері 6 серпня в нього двічі вистрелив із пістолета Віктор Малий, 62 роки. Так відреагував на зауваження охоронця не справляти нужду під вікнами закладу. Інцидент зняли камери відео­спостереження.

Стрільця затримали за кілька годин у власній квартирі у пров. Кустарному, де живе з дружиною Галиною та двома собаками бійцівської породи. У помешканні знайшли вісім одиниць зброї, понад 4 тис. набоїв, порох, підробні документи, папери з нацистською символікою. В одному зі знайдених револьверів не вистачало двох патронів.

Зараз Віктор Малий в ізоляторі чекає вироку суду. Своєї вини не визнає. Каже, того вечора був удома.

— Зброя не моя, а друга Сергія. Попросив тимчасово наглянути. Мій лише карабін. Маю на нього дозвіл, — каже на суді Малий.

Сусіди його бояться. Кажуть, зловживає алкоголем, агресивний.

— Його дружина Галина теж неадекватна, мстива. Вікна двічі мені била, — розповідає 60-річна Тетяна Михальченко, мешкає в сусідній квартирі. — На третьому етажі жила сім'я, якій Віктор стріляв по машині з балкона. Собак спеціально завели, коли почали скуповувати оружиє. Ті пси агресивні, на дітей нападали. Колись чоловікові з п'ятого етажа руку розірвали. Подали у суд. І знаєте шо? Заплатив тіки 68 гривень штрафу.

Зброю Віктор Малий почав активно скуповувати півтора року тому.

— Я бачила, що в нього в лівому задньому кармані джинсів стирчав пістолет, — додає Тетяна Володимирівна. — Злякалася, викликала поліцію. Тоді участковий приїхав, але нічого не міг зробити. Через два тижні прибув із бумажкою на обшук. Так Віктор і Галина його не впустили. Десь з обіду і до вечора поліція стояла під під'їздом, викликали й кінолога. А тоді годин у вісім Віктор вийшов із собакою і кинувся на них із газовим балончиком. Запорошив очі. Кінолог упав, знепритомнів.

Віктор Малий — колишній лікар-ревматолог обласної лікарні.

— Його звідти зі скандалом вигнали. Наркотичні лікарства продавав, — каже Тетяна Михальченко. — Коли уволили, бачила його в нашій четвертій поліклініці. Ходив етажами і всім лікарства пропонував. Не знаю, від якої фірми.

Раніше Віктора Малого двічі ловили на крадіжці продуктів у магазині. За скоєне не карали.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Малий двічі вистрілив у голову охоронцеві кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути