вівторок, 29 грудня 2009 08:37

Видурили 300 гривень через мобілку

Улітку 36-річна Олена Філозова з міста Гнівань Тиврівського району Вінниччини шукала роботу.

— Тільки вийшла з декрету, — пояснює. — Хтіла влаштуватися бухгалтером, стала на облік у центр зайнятості, підписалася на безкоштовні розсилки вакансій на мобільний. Якось увечері приходить есемеска: "Вакансія бухгалтера на приватній фірмі. Зарплата 8700 гривень. Терміново вишліть СМС на вказаний номер, щоб підтвердити згоду". Відправила. Й похвалилася чоловікові, що знайшла роботу. Мєчтала, що за першу зарплату куплю шубку і сапожки дочці. Дзвінка з тої роботи чекала більше тижня. Пробувала дзвонити сама, але там постійно вмикався автовідповідач.

Олена Філозова користується мобільним зв"язком за контрактом. Наприкінці місяця дізналася, що з її рахунку знято 350 грн.

— Відтоді ніяких есемесок не посилаю, — каже. — Навіть із контракту перейшла на обичний номер. Більше десятки на рахунку не тримаю.

Номер, на який Олена надсилала повідомлення — платний, зареєстрований у Росії. Вартість есемески — від 50 до 500 грн, залежно від кількості символів. Чим менше символів — тим дорожче. Порожня коштує 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Видурили 300 гривень через мобілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути