середа, 02 квітня 2008 07:05

У вбивстві Лукашових підозрюють єдину доньку

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Родичі прощаються з Галиною та Іваном Лукашовими з села Зарванці під Вінницею. Пенсіонерів убили в ніч на 28 березня. Напередодні увечері до них за грошима приходив єдиний онук Сергій
Родичі прощаються з Галиною та Іваном Лукашовими з села Зарванці під Вінницею. Пенсіонерів убили в ніч на 28 березня. Напередодні увечері до них за грошима приходив єдиний онук Сергій

На родину Лукашових із села Зарванці під Вінницею напали в ніч на 28 березня. 65-річних Галину Василівну та Івана Миколайовича зарубали, коли вони спали.

— Зранку 28 березня до нас прийшла Лариса, їхня донька, — розповідає Марія Климчик, сусідка Лукашових. — Каже, щоб ми пішли подивилися. Щось сталося, бо батьки не встають, не будять її. Певно, каже, вони зарубані, бо кругом багато крові.

Через кілька хвилин на подвір"ї працювали міліціонери. Під вечір у копанці за хатою знайшли закривавлену сокиру. За фактом вбивства порушили кримінальну справу. Затримали єдину доньку Лукашових — 39-річну Ларису Власюк. На допиті вона зізналася у вбивстві батька і матері. Однак закривавлений одяг, в якому жінка була того вечора, міліціонери не знайшли.

29 березня Галину Василівну та Івана Миколайовича поховали на сільському кладовищі. Шрами на головах затягли скобами і наклали крем.

У селі Лукашових називають добрими роботящими людьми. Чоловік усе життя працював шофером у колгоспі, мав власний автомобіль. Жінка доглядала господарство. Тримали корову, свиней, птицю. Коли їхній доньці Ларисі було 20, вона вийшла заміж за Василя Власюка з сусіднього села Писарівка. За два роки народився син Сергій.

— Після пологів Лариса захворіла, бо пережила сильний больовий шок, — розповідає племінниця загиблої Надія Костюк, 55 років. — Від самого початку була байдужа до сина. Потім стала агресивною. Вони зверталися до лікарів, Ларисі приписали антидепресанти.

Після 7 років подружнього життя чоловік покинув Ларису. Із сином та колишньою дружиною не спілкувався, лише висилав аліменти.

Жінка перебувала на обліку у психіатричній лікарні Вінниці. Двічі на рік, весною та восени, її відправляли на профілактичне стаціонарне лікування. Воно тривало два-три тижні. У селі Лариса поводилася дивакувато, але не агресивно.

— Вона получала аліменти на Сірьожу і пенсію, — каже односелець Валерій Воджак, 39 років. — Тратила їх бездумно. Якось купила ляльку, що розмовляє. Назвала її Нікітою, гралася цілими днями. Бувало, якихось машинок накупить.

У середині березня жінку бачили розпатланою біля школи.

— Десь два тижні тому Лариса прийшла до нас у гості, — згадує 58-річна сусідка Марія Климчик. — Стала журитися. Каже: весна надворі, а мене ще не відправляли до лікарні.

17-річний Сергій Власюк останні два роки живе на сусідній вулиці з одноліткою Іриною Воджак. Напередодні вбивства приходив до матері позичити гроші на подарунок коханій.

— 28 березня в Іри день народження, — пояснює хлопець. — Хотів зробити їй подарунок. Я й сам трохи заробляю, але, поки неповнолітній, офіційно на роботу не беруть. Прийшов десь о дев"ятій вечора, бабця з дідом якраз збиралися спати. Мама була у своїй кімнаті. Я взяв гроші й пішов.

Сергій — худорлявий, чорнявий, середнього зросту. На похорон прийшов напідпитку. До хати не заходить. Спілкується лише з батьком коханої.

— Убила мама, — каже впевнено. — Вона хвора. Часто на бабцю кричала, била її. Діда боялася, бо той міг дати здачі. Вона й мене била, коли я малий був. Могла кинути на підлогу і товкти ногами ні за що.

Запитуємо, чому не заходить до хати.

— Там на мене вовком дивляться, — пояснює.

— Не знаєш, де закривавлений одяг?

— Одяг? — Сергій ніяковіє, обличчя стає блідим. Відповідає невпевнено: — А що, мав бути одяг? Не знаю...

Родичі сумніваються, що вбивство скоїла Лариса.

— Лукашови недавно продали корову, у них мали бути гроші. А міліціонери не знайшли й копійки, — дивується Надія Костюк. — Лора точно їх не брала. Сергій вчора прийшов п"яний. З нас став гроші вимагати. Ми продали телицю, хотіли організувати поминки. Він каже: маю право на ваші гроші, бо я — єдиний спадкоємець. Почав замахуватися, обзивати. Ми міліцію викликали, ледь втихомирили...

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві Лукашових підозрюють єдину доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути